Vaniļas krēma kūka kraukšķīgā groziņā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

Mīklai:

200 g sviesta
300 g miltu
100 g cukura
2 olu dzeltenumi
šķipsniņa sāls

Pildījumam:

5 olas + 2 olu baltumi
200 g cukura
400 g skābā krējuma
2 paciņas vaniļas cukura
pūdercukurs

Pagatavošana:

Aukstu sviestu sarīvē uz rupjās rīves, samaisa ar miltiem, cukuru, šķipsniņu sāls un olu dzeltenumiem. Mīklu mīca ātri, lai sviests nesasilst. Gatavu mīklu iespiež cepamformā ar noņemamām malām. Mīklai jābūt ne sevišķi biezā kārtā ar augstām malām, lai veidotos trauciņš, kur pildīt pildījumu. Formu ar mīklu noliek aukstumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem, liek cepties mīklu apmēram 15 - 20 minūtes.

Olas puto ar cukuru un vaniļas cukuru, kad cukurs izkusis, pieliek krējumu, samaisa. Izcepto mīklas pamatni pilda ar pildījumu un liek 160 grādu karstā cepeškrāsnī uz 35 minūtēm. Kūku atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru, tad sagriež gabalos.

<b>shok</b>

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu