Vaņina «Sion» varētu tikt diskvalificēti no UEFA Eiropas līgas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā Šveices komanda «Sion» varētu tikt diskvalificēta no UEFA Eiropas līgas grupu turnīra, jo klubs nav ievērojis aizliegumu iegādāties jaunus futbolistus, vēsta portāls «mirror.co.uk».

«Sion» grupu turnīrā iekļuva, pārvarot izslēgšanas spēļu jeb «play-off» kārtu, kur divu spēļu summā ar 3:1 pārspēja pazīstamo Skotijas vienību Glāzgovas «Celtic».

Abu komandu cīņās «Sion» laukumā laiduši vairākus spēlētājus, kurus klubs iegādājies vasaras transfēru perioda laikā, lai arī vienībai nebija beidzies iepriekš piemērotais aizliegums papildināt sastāvu ar jauniem futbolistiem.

«Sion» tika piemērots aizliegums iegādāties spēlētājus pēc tam, kad pirms trim gadiem juridiski nepilnīgā ceļā tika parakstīts līgums ar ēģiptiešu vārtsargu Esamu El-Hadari.

Lai arī Šveices Futbola federācija klubam pirms šīs sezonas bija atļāvusi veikt darījumus spēlētāju tirgū, iepriekš piespriestais soda laiks tomēr nav beidzies.

«Ir notikusi visklajākā noteikumu neievērošana. «Sion» nav izrādījusi cieņu pret piešķirto sodu, parakstot līgumus ar spēlētājiem un ļaujot viņiem spēlēt,» izteicies Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) prezidents Mišels Platinī.

Kā atklājis UEFA ģenerālsekretārs Džanni Infantīno, lietas noklausīšanās tiks rīkota nākamās nedēļas otrdienā, kad arī, visticamāk, tiks pieņemts lēmums.

UEFA lēmuma pieņemšanā sadarbosies ar Starptautisko Futbola federāciju asociāciju (FIFA) un Sporta arbitrāžas tiesu (CAS). Abas minētās organizācijas jau publiskojušas secinājumu, ka «Sion» ir pārkāpusi attiecīgos noteikumu punktus.

Diskvalifikācijas gadījumā «Sion» vietu grupu turnīrā ieņems «Celtic» futbolisti.

Grupu turnīrā «Sion» tika ielozēta I apakšgrupā kopā ar Spānijas vienību Madrides «Atletico», Itālijas klubu «Udinese» un «Stade Rennes» no Francijas. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu