Vanšu tilta lēcējs - 20 gadus vecs puisis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Jaunietis, kurš ceturtdienas pēcpusdienā pēc uzrāpšanās Vanšu tilta smailē, nolēca no tās un nositās, kā izrādās ir vien 20 gadus vecs.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins telefonsarunā LNT raidījumā «900 sekundes», jautāts, vai noskaidrota bojāgājušā vīrieša personība, norādīja, ka šobrīd zināms - puisis dzimis 1992.gadā.

Tapis zināms arī tas, ka puisim bija garīgās veselības problēmas, atzina Grišins.

Par iemesliem, kāpēc jaunietis nolēmis beigt dzīvi pašnāvībā, Grišins atturējās runāt.

«Es nemāku šobrīd pateikt, kādēļ cilvēks tā rīkojās, šobrīd atturēšos no komentāriem,» viņš sacīja.

Grišins norādīja, ka par notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Savukārt zvērināts advokāts Juris Močuļskis vērsies Valsts policijā ar lūgumu sākt kriminālprocesu par amatpersonu atbildību par bezdarbību, kā dēļ iestājusies cilvēka nāve.

Aģentūra LETA vēstī: iesniegumā policijai Močuļskis norāda, ka laikā, kad jaunietis rāpās Vanšu tiltā, policija bija bloķējusi satiksmi, taču nav skaidrs, kas tika darīts, lai nodrošinātos pret iespējami nelabvēlīgām sekām, ja cilvēks nokritīs vai izdomās nolekt no vantīm.

«Šobrīd nav zināms, vai nav notikusi cilvēka novešana līdz pašnāvībai, nav noskaidrots, kad un kādos apstākļos bija konstatēts vantīs kāpšanas fakts un kādi lēmumi šajā sakarā bija pieņemti, vai notikuma vietā bija organizēti pasākumi cilvēka uztveršanai iespējamā kritiena gadījumā, un vai bija pieaicināti speciālisti pārrunu veikšanai ar šo cilvēku, lai sniegtu viņam nepieciešamo palīdzību,» teikts advokāta iesniegumā.

Tāpēc advokāts uzskata, ka ir nepieciešams sākt kriminālprocesu, lai noskaidrotu, kuras amatpersonas bija atbildīgas par lēmumu pieņemšanu un vai šo amatpersonu bezdarbība satur Krimināllikuma 319. pantā paredzētā noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Jau ziņots, ka ceturtdien pēcpusdienā simtiem cilvēku Rīgas centrā kļuva par lieciniekiem kāda jaunieša uzkāpšanai pa vantīm Vanšu tilta smailē, no kurienes viņš vēlāk nolēca un gāja bojā notikuma vietā.

Saistībā ar traģiskajiem notikumiem Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pieprasījis paskaidrojumus no Rīgas domes Satiksmes departamenta par to, kāpēc uz vantīm bija iespējams uzrāpties, lai arī tām ir jābūt noklātām ar īpašo slīdošo sastāvu.

Ušakovs atzina - iespējams, kādam nāksies šķirties no amata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu