Vantīs kāpējam palīdzējuši cimdi un motivācija (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ugunsdzēsēji trešdienas rītā no Vanšu tilta vantīm nocēla kādu vīrieti, kuram bija izdevies uzkāpt pa vantīm, pārvarot dzeloņdrāšu šķērsli. Policija joprojām nav sniegusi konkrētāku informāciju, kā pārgalvim izdevies pārvarēt vanšu «aizsardzības mehānismu», taču drātīs pēc incidenta tika atrasts cimds, «Apollo» atklāja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Vīrietis pašlaik vēl tiek nopratināts, tāpēc pagaidām vēl nav zināmas tuvākās notikušā detaļas. Notikuma vietā nav bijušas nedz kāpnes, nedz kāds cits palīginstruments, kas būtu palīdzējis vīrietim pārvarēt dzeloņdrāšu šķērsli. Domājams, ka viņa vienīgais papildus ekipējums bija biezi cimdi.

Jau ziņots, ka vīrietis, mēģinot pārvarēt vanšu norobežojošās joslas, sevi nopietni savainojis. «Šim cilvēkam acīmredzot bija ļoti spēcīga motivācija,» aģentūrai LETA šorīt teica Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Juris Lūkass.

Aptuveni 30 gadu vecais vīrietis bija gatavojies kāpienam, Latvijas Radio stāstīja Rīgas pašvaldības policijā. Videonovērošanas kameras nebija fiksējušas brīdi, kad viņš sācis to darīt. Policija vīrieti aizturējusi un uzsākusi kriminālprocesu par huligānismu, vēsta «lsm.lv».

«Uz notikuma vietu devās gan autocisterna, gan autokāpnes, autopacēlājs, kā arī laiva, kura dežurēja Daugavā uz ūdens,» stāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Viktorija Šembele. Viņa pastāstīja, ka glābēji notikuma vietā uzstādījuši autokāpnes. «Augšup pie vantīs kāpēja, kurš bija ticis aptuveni līdz vanšu vidum, cēlās gan glābēji, gan arī policisti.»

«Pārrunas bija sekmīgas, un izdevās cilvēku pierunāt iekāpt autokāpņu grozā. Un īsi pirms astoņiem cilvēks tika nogādāts lejā un nodots mediķiem un valsts policijai,» sacīja Šembele.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola «lsm.lv» savukārt pastāstīja, ka vīrietis bijis alkohola reibumā.

Viņa arī atklāja, ka gūtās traumas nav smagas, brūces ir tikai dažos pirkstos. Mediķi arī konstatējuši apsaldējumus pirkstu galos, kas, visticamāk gūtas kāpšanas laikā.

Jau ziņots, ka vīrieti uz Vanšu tilta vantīm ap plkst.7 bija pamanījuši aculiecinieki, neilgi pēc plkst.8 ugunsdzēsēji pārgalvi izglābuši.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu