Vārdnīcu «Wikipedia» plāno nodrukāt 1000 sējumos (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: throwthedamnthing, CC BY-SA 2.0

Par ziedojumiem plānots 1000 sējumos izdot tiešsaistes skaidrojošo vārdnīcu «Wikipedia», lai to iekļautu ceļojošā izstādē, vēsta britu laikraksts «The Guardian».

Iespiestā veidā vārdnīcā būtu vairāk nekā miljons lappušu. Interneta vietnē atrodami vairāk nekā četri miljoni šķirkļu, kuru veidošanā piedalījušies 20 miljoni cilvēku.

Ziedojumu platformā «Indiegogo» uzsākta līdzekļu vākšana «Wikipedia» izdošanai 1000 sējumos. Tam būs nepieciešami 50 000 ASV dolāru (36 400 eiro).

«Mēs visi zinām, ka «Wikipedia» ir milzīga. Tikai angliskajā versijā vien ir vairāk nekā četri miljoni šķirkļu. Bet vai varat iedomāties, cik liela patiesībā ir «Wikipedia»? Mūsuprāt, to vislabāk ilustrēs tās pārcelšana taustāmas grāmatas formā,» norāda kompānija «PediaPress». «Izstādē tiks godināti neskaitāmi brīvprātīgie, kuri šo neticamo zināšanu bagātību radījuši nedaudz vairāk nekā desmit gadu laikā.»

Kompānijas dibinātāji Heiko Hēss, Kristofs Kepers un Alekss Bergers uzskata, ka visu tiešsaistes vārdnīcu izdosies ietilpināt 1000 sējumos, kam katram ir 1200 lappuses.

Viņi plāno grāmatu izrādīt «Wikimania» konferencē, kas augustā norisināsies Londonā. Tā kā sējumi būs novecojuši jau mirkli pēc iespiešanas, līdz tam laikam tapušie papildinājumi tiks drukāti atsevišķi, parādot, cik ātri tā tiek atjaunota.

Pēc tam «PediaPress» plāno izveidot ceļojošo izstādi un galu galā atdāvināt sējumus kādai bibliotēkai.

«Nākamajām paaudzēm tā būs vēsturiska vērtība no digitālās revolūcijas sākuma,» norāda kompānijas pārstāvji.

Līdz šim izdevies savākt tikai 2000 dolārus (1455 eiro), taču līdz mērķa sasniegšanai atlikušas vēl 52 dienas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu