Varēs uzzināt speciālistu viedokli par skolēnu slinkumu, tā cēloņiem un sekām (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Michael in San Diego, California, CC BY-NC-ND 2.0

Sestdien, 1.martā, plkst. 14.45 Latvijas Televīzijā būs skatāms raidījums par skolas dzīvi vecākiem un skolotājiem «Es un skola». Šoreiz raidījumā varēs uzzināt skolēnu slinkuma cēloņus un sekas, kā arī noskaidrot, ko nozīmē prokrastinācijas jēdziens, «Apollo» informēja projekta komunikācijas konsultante Kitija Balcare.

Raidījumā būs dzirdami praktiskie padomi no psihologiem un pedagogiem, kā cīnīties ar skolēnu slinkumu un vai «nekā nedarīšana» vienmēr ir kaut kas slikts; kāpēc bērni slinko; varbūt vecāku prasības ir pārāk augstas vai bērns neredz skaidru mērķi (jēgu), lai mācītos. Būs iespēja uzzināt par vēl vienu būtisku bērna slinkuma vai apātijas iemeslu - pavasara nogurumu, kā arī uzzināt, kā tikt ar to galā.

Eksperta viedokļus un komentārus sniegs Latvijas Universitātes projekta «Atbalsts» programmas veidotāja psiholoģe Baiba Martinsone, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Psiholoģijas nodaļas doktorante Renāte Buliņa, ģimenes ārste Lolita Zorge un, kā ierasts, arī skolotāji, skolas psihologi un paši skolēni. Tāpat būs stāsts par to, kā pasniedzēja, žurnāliste un divu bērnu mamma Ieva Adamss ikdienā cīnās ar slinkumu.

Raidījuma tapšanas gaitai var sekot vietnē «Twitter» profilā @EsunSkola, kur raidījuma veidotāji atspoguļo spilgtākos mirkļus no raidījuma filmēšanas ikdienas.

Raidījums būs skatāms sestdien, 1.martā, plkst. 14.45 Latvijas Televīzijas 1. kanālā, bet atkārtojums būs skatāms 2.marta rītā plkst. 7.30. Raidījums būs saistošs vecākiem, vecvecākiem, skolotājiem un visiem, kurus interesē skolas ikdiena un dažādu ar skolu un mācīšanos saistītu problēmjautājumu risināšana. Raidījums LTV1 ēterā būs skatāms katru nedēļu līdz aprīļa beigām.

šeit.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu