Varis Vētra gatavo dziesmu albumu, ko prezentēs festivālā «Bildes»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Režisors un aktieris Varis Vētra pašlaik skaņu ierakstu studijā veic pēdējos darbus, ierakstot pirmo pašsacerētu dziesmu albumu «Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...», ko prezentēs mūzikas un mākslas festivāla «Bildes» ietvaros 8.oktobrī notiekošajā koncertā «Mī-les-tī-bai».

Varis Vētra pastāstīja, ka dziesmu rakstīšanai pievērsies salīdzinoši nesen, pirmo dziesmu „Māmiņai”, viņš sacerējis 2004.gadā. Kad ar šo dziesmu iepazīstinājis draugus mūziķu vidū, saņēmis atzinīgus vārdus un uzmundrinājumus turpināt dziesmu rakstīšanu.

Koncertā Lielajā Ģildē Varis Vētra iecerējis uzstāties kopā ar meitām. Un tomēr, ja par jaunākās meitas Sabīnes dalību koncertā Varim nav šaubu, jo viņa dziedāšanai pievērsusies aktīvāk, tad par vecāko meitu Māru gan esot «nelielas bažas, vai viņu izdosies uzdabūt uz
skatuves».

Ierosmi dziesmu rakstīšanai Varis Vētra guvis daudzajās „Bilžu” nometnēs.

«Nelaiķis Jānis Grodums man kādreiz teica, ka teātris - tā ir arī mūzika, man vairāk jāpievēršas tās radīšanai, jo man tas padodoties,» atklāj Vētra. Tāpat arī ģitārists Aivars Hermanis, izdzirdējis kādu Vētras sacerētu dziesmu, pārmetis viņam, ka dziesmu rakstīšanai nav pievērsies jau ātrāk, līdzīgus vārdus veltījis arī Gvido Linga.

Dziesmas tapušas dažādi - vairums no tām «atnākušas pašas», paņemot rokās ģitāru un meklējot vēlamos akordus un motīvus. Tomēr dažas no tām Varim Vētram nācies sarakstīt ar skaidru misijas apziņu - jāsacer dziesma - jo kopējai albuma noskaņai bijis nepieciešams kas
jautrāks.

Kopumā tapušas apmēram 20 dziesmas, no kurām 14 skaņdarbi būs albumā. Pašlaik dziesmu ierakstīšana teju pabeigta, nelielu vokāla partiju iedziedot arī Olgai Rajeckai.

Disks «Pārdodu vēju un zirgu vēl klāt...» tiks prezentēts 8.oktobrī Lielajā Ģildē, kad Vētra kopā ar mūziķiem Aivaru Hermani un Raimondu Macatu, kā arī aktieri Intaru Rešetinu izpildīs akustisko koncertprogrammu, kam dots tāds pats nosaukums kā topošajam albumam.

Šajā pat koncertā Lielajā ģildē uzstāsies arī Latvijas vēstnieks Spānijā Rolands Lappuķe,kopā ar dēlu Lukasu un mūziķiem Egonu Pičneru un Arni Miltiņu izpildot franču dziesmu programmu.

«Bilžu» programma apskatāma festivāla jaunajā mājaslapā «bildes.lv».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu