Vārīti speķa rauši

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieicešams:
250 g kviešu miltu
1/2 glāzes piena  
400 g sviesta  
25 g rauga  
naža gals sāls  
Pildījumam:  
100 g žāvēta speķa  
1 sīpols  
smalkie pipari  

Pagatavošana:

Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30 grādiem. Tad maisījumā izšķīdina raugu un izsijātos kviešu miltus un iejauc vidēja biezuma mīklu, kuru izveltnē puspirksta biezā kārtā, izspiež ripas un uz katras liek 1 tējkaroti pildījuma. Ripas malas saspiež kopā, tad rausīšus liek vārīties karstā sālsūdenī.

Vārīšanas laiks 5 - 8 minūtes. Gatavus rausīšus pasniedz galdā ar kausētu sviestu un skābu krējumu. Ēd karstus.

Rausīšu pildījumam speķi sagriež mazos gabaliņos, pieliek viegli apceptu sasmalcinātu sīpolu, smalkos piparus.

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu