Vārtsargs Punnenovs: Mērķis ir tikt uz Minsku (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Jaunais hokeja vārtsargs Ivars Punnenovs nezina vai tiks laukumā pārbaudes spēlēs Latvijas izlases sastāvā, tomēr ir gatavs darīt visu, lai aizbrauktu uz gaidāmo pasaules čempionātu.

Kā ziņots, Punnenovs Latvijas izlases treniņiem pievienojās šonedēļ, aizstājot traumu guvušo Ervīnu Muštukovu.

Zināms, ka piektdien Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra ietvaros gaidāmajā pārbaudes spēlē ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Krievijas izlasi Punnenovs tiks pieteikts, bet laukumā dosies pieredzējušais Edgars Masaļskis. Sestdien abas komandas sacentīsies vēlreiz, kad iespēja varētu tikt dota Punnenovam un Jānim Kalniņam.

«Izlasē jūtos ļoti labi. No vienas puses jau gaidīju uzaicinājumu uz izlasi, bet no otras - ne. Dzirdēju, ka Muštukovam ir trauma un vistuvāk esam tieši es un Elvis Merzļikins,» žurnālistiem pēc viena no pirmajiem treniņiem ar valstsvienību izteicās Punnenovs. «Mans mērķis noteikti ir tikt uz Minsku - darīšu, ko varēšu, lai uz turieni aizbrauktu. Vēl gan nezinu, vai man izdosies sargāt vārtus kādā pārbaudes spēlē.»

Punnenovs izteicās, ka izlasē ir atšķirīgs spēles stils nekā Šveices čempionātā, kurā viņš sacenšas ikdienā. «Izlasē ir daudz spēlētāju no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) un Kazahstānas, kur dominē piespēles, bet Šveicē vairāk ir metieni.»

Kā ziņots, šajā sezonā Punnenovs debitēja Šveices augstākajā līgā (NLA), palīdzot Rapersvīles «Jona Lakers» saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū. Pēc sezonas latvietis izpelnījās līguma pagarinājumu uz vēl vienu sezonu.

«Pirms šīs sezonas Šveicē treneris teica, ka esmu komandas otrais vārtsargs un spēlēšu 3-5 spēles sezonā. Bija plānots, ka gandrīz visu laiku spēlēšu pie junioru komandas,» tagad atceras Punnenovs. «Beigās gan sanāca 20 spēles pie pieaugušajiem, turklāt cīņā par vietas saglabāšanu arī nospēlēju četrus mačus un palīdzēju komandai palikt augstākajā līgā.»

«Komandas vadība ar manu sniegumu bija ļoti apmierināta. Pateicās un teica atzinīgus vārdus, kas vainagojās arī ar jauna līguma parakstīšanu,» teica 19 gadus vecais spēlētājs.

Nākamajā sezonā «Jona Lakers» sastāvā vairs nespēlēs pieredzējušais Davids Ebišers, tāpēc Punnenovs informēts, ka viņš dalīs vārtus ar 22 gadus veco Timu Volfu. «Tā kā konkurence ir, un laiks rādīs, kurš no mums būs pirmais vārtsargs.»

Punnenovs pagaidām nav interesējies par savām izredzēm tikt izvēlētam šī gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā.

«Ja mani nodraftētu, protams, būtu ļoti laimīgs, bet tāpat paliktu Šveicē, lai iegūtu pārliecību. Nav ko rauties uz turieni, kamēr neesi gatavs. Tomēr nebūs pasaules gals arī tad, ja nenodraftēs,» stāstīja vārtsargs.

Punnenovs šosezon pirmoreiz tika līdz sava kluba pirmās komandas slieksnim. Viņš paguva piedalīties 14 regulārā čempionāta spēlēs, ielaižot vidēji 3,73 ripas ik spēlē un atvairot 88,4% metienu, bet sešos mačos divos posmos par vietas saglabāšanu NLA turnīrā latvietis ielaida vidēji 2,77 ripas un atvairīja 92,2% metienu.

Tāpat vārtsargs arī šogad otro sezonu pēc kārtas pārstāvēja «Jona Lakers» kluba U-20 komandu, kā arī pērnā gada beigās Latvijas izlases rindās startēja pasaules U-20 čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Latvijas U-20 izlases rindās Punnenovs piedalījies pēdējos divos pasaules čempionātos un kopā ar Šveicē spēlējošo Elvi Merzļikinu tiek uzskatīts par vienu no Latvijas hokeja vārtsargu nākotnes lielākajām cerībām.

NLA čempionātā «Jona Lakers» komanda šosezon bija nonākusi ļoti tuvu izkrišanai uz valsts otro spēcīgāko līgu, tomēr izšķirošajā sērijā pārspēja «Biel» hokejistus un savu vietu valsts hokeja elitē saglabāja. Šīs sērijas noslēdzošajos mačos vārtos stājās tieši Punnenovs, jo viņa pieredzējušais kolēģis Ebišers bija guvis traumu.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu