Vasaras saulgriežos notiks jogas «flashmob» pasākums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Rīgā, pirmo reizi Latvijas vēsturē notiks flashmob jogotāju pasākums, portālu «Apollo» informēja «Yoga Addiction».

Trešdien, 2012.gada 20.jūnijā, plkst. 21:00 akcija «Sveiciens Saulei», kas veltīta garākajai dienai gadā, notiks Rātslaukumā. Akcijā piedalīsies dažādas jogas skolas, studijas un grupas no visas Latvijas. Mēs aicinām ikvienu pievienoties šim interesantajam pasākumam. Akciju «Sveiciens Saulei» organizē «Yoga Addiction» portāls ar sporta kluba «Atletika», Rīgas domes un dažādu jogas grupu atbalstu. Mēs vēlamies piedzīvot tādus pašus akcijas panākumus, kā pagājušogad Ņujorkā, kad vasaras saulgriežu dienā «Times Square» tika sarīkots jogas maratons, kas notika 3 reizes dienā: no rīta, pēcpusdienā un vakarā. Jogas maratonu drīkstēja apmeklēt jebkura ieintersētā persona. Tajā pašā laikā maratons tika pārraidīts tiešraide internetā. Līdzīga darbība notika Sanktpēterburgā.

Tā kā šāda tipa akcija Rīgā notiks pirmo reizi, mēs rīkosim tikai vienu jogas sesiju ar nosaukumu «Sveiciens Saulei». «Jogas sesijas dalībnieki būs vairāki Rīgas un Jūrmalas jogas klubi, kā arī viesi no citām pilsētām un valstīm,» teica pasākuma organizatore, Svetlana Degtjareva. Savu dalību «Sveiciens Saulei» apstiprināja ne tikai Krievijas speciāliste darbā ar tradicionālajām austrumu praksēm rietumu psihoterapijā Dr.Gaļina Labkovskaja, bet arī spilgtākie cilvēki mūsu valstī, piemēram, radio DJ Ieva Ādams.

Bungu pavadījumā dalībnieki veiks sinhrono jogas vingrinājumu virkni, speciāli apmācītu grupu līderu pavadībā. Āsanas jeb jogas pozas vingrojumu virknē «Sveiciens Saulei» vismaz daļēji pazīstamas ikvienam, kurš jebkad ir saskāries ar jogu, jo tas ir Pasaulē slavenākais jogas vingrojumu kopums.

Sesija nebūs reliģiska rakstura. Mēs ceram, ka skatītāji ar lielu prieku pievienosies «Sveiciens Saulei» izpildīšanai. Jogas vingrojumus spēs izpildīt ne tikai jogotāji ar pieredzi, bet arī jaunie jogi. Daudziem «Surya namaskar» («Sveiciens Saulei») asociējas tikai ar vingrojumu kompleksu. Jogas sesijas ilgums 25 - 30 min.

Šī gada 20.jūnijā ir garākā diena (un īsākā nakts) - vasaras saulgrieži. Tas ir svarīgs ģeogrāfisks un astronomisks notikums visā Saules sistēmā. Vasaras saulgriežu diena jau sen ir iemesls svinībām. Vasaras saulgriežus kā vienu no svarīgākajiem gada svētkiem atzīmē senās slāvu un Baltijas tautas. Latvijā tie ir zināmi kā Jāņi, Polijā - Sobotka, Ukrainā - Kupaylo, Baltkrievijā - Līgo, Krievijā - Ivana Kupala diena.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu