Vasiļevskim sezonas labākais rezultāts pasaulē - 88,22 metri

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latviešu šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis vienīgais no Latvijas sportistiem šodien Tartu izcīnīja uzvaru Igaunijas Zelta līgas vasaras sacensību pirmajā posmā, turklāt uzvarot ar sezonas labāko rezultātu pasaulē.

Vasiļevskis raidīja šķēpu 88,22 metrus, kas par 2,51 metriem atpaliek no pašam piederošā Latvijas rekorda. Līdz šim tālākie metieni šogad bija padevušies tikai krievam Sergejam Makarovam un somam Tero Pitkameki - 85,33 metri.

Otro vietu ieguva Dmitrijs Tarabins no Krievijas (82,61 metri), bet trešajā un ceturtajā vietā ierindojās latvieši Zigismunds Sirmais (80,59) un Ainārs Kovals (77,56).

Otrās vietas Tartu izcīnīja Aiga Grabuste 100 metru barjerskrējienā (13,66 sekundes), Normunds Pūpols augstlēkšanā (2,20 metri) un Mareks Ārents kārtslēkšanā (4,92 metri). Laura Ikauniece bija trešā 200 metru skrējienā (25,60 sekundes, bet Lauma Grīva tāllēkšanā (6,43 metri).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu