Vasiļevskis: ja ļaus veselība, piedalīšos vēl divās olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Ja ļaus veselība, tad noteikti piedalīšos vēl divās olimpiskajās spēlēs - Londonā un vēl nākamajās olimpiskajās spēlēs, intervijā izdevumam «Sporta Avīze» atklāja šobrīd labākais Latvijas šķēpmetējs Vadims Vasiļevskis.

Aizvadītajā nedēļā Vasiļevskis piedalījās Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Super Grand Prix» sacensībās Stokholmā, kur palika bez rezultāta, jo viņa metiens nevienā no izdarītajiem piegājieniem netika ieskaitīts. Tās bija Vasiļevska pēdējās sacensības pirms gaidāmā pasaules čempionāta vieglatlētikā, kas 15. augustā sāksies Berlīnē.

«Ja par atskaites punktu ņem fizisko sagatavotību, tad treniņu plāns ir sakārtots tā, lai tieši Berlīnē būtu vislabākie un vistālākie metieni. Taču nevaru paredzēt, kā būs ar elkoni un kāju. Ja viendien treniņā varu paskriet, nākamajā - nevaru. Protams, centīšos un metīšu caur sāpēm, taču - kā šādā situācijā lidos šķēps, neko nevar paredzēt,» intervijā «Sporta Avīzei» atzina Vasiļevskis.

«Elkonis ir iekaisis un šobrīd ir ar «Dievu uz pusēm». Dakteri elkoni sakārtojuši tik tālu, ka varu mest un šo sezonu izdosies novilkt. Pēc tās un pēc pamatīgas pārbaudes kopā lemsim, ko darīt ar elkoni. Kājai man ir vecā problēma - viens nesmuks izaugums, kas kļuvis vēl lielāks. Esmu drošs potenciālais ķirurgu pacients,» par saviem savainojumiem stāstīja Vasiļevskis.

Tomēr Vasiļevskis atklāja, ka šobrīd nav citas izvēles un jāstartē pusveselam. «Materiālā situācija nosaka visu. Dzīvoklis ir paņemts kredītā, man jau ir 27 gadi, un tas nav vecums, kad prasīt vecākiem iztikas līdzekļus. Man pašam jādomā par savu eksistenci, par savu ģimeni. Cik es Latvijā pelnu? Kaut kādus 600 latus mēnesī. Dzīvokļa kredīts, telefona rēķini, braukāšana uz treniņiem, un tā vien ir, kā iekļauties šajā summā. Tieši tāpēc man ir svarīgi piedalīties komercsacensībās, kur varu gūt papildu ienākumus.»

«Lai saņemtu naudu par iziešanu uz starta, jābūt olimpiskajam vai pasaules čempionam. Par pirmo vietu uzvarētājs saņem 8000 eiro. Es neesmu ne olimpiskais, ne pasaules čempions,» skaidro Vasiļevskis, piebilstot, ka vēl būs daudz pasaules čempionātu un olimpisko spēļu, tāpēc Vasiļevskim ir visas iespējas uzvarēt gan vienos, gan otros mačos.

Vasiļevskis atzina, ka sacensībās plāno piedalīties vēl vismaz septiņus gadus. «Uz divām olimpiskajās spēlēm noteikti braukšu. Uz Londonu un vēl nākamo. Vēl vismaz septiņi gadi. Protams, ja ļaus veselība.»

Tāpat Latvijas vadošais šķēpmetējs pastāstīja par savām nesaskaņām ar citu šķēpa metēju Aināru Kovalu. «Nerunājam un nesveicināmies. Pat nezinu, kāpēc. Izskatās, ka Aināram ir zvaigžņu slimība, kas sākās jau pirms Pekinas [olimpiskajām spēlēm 2008. gadā]. Nav ko noliegt, mūsu starpā ir bijušas saķeršanās, bet, ja ir normāli džeki, paņem un izkaujas vai izdzer polšu. Un miers!»

«Tomēr viņam nav miera. Cilvēks ir tā uzēdies, ka nemaz virsū neskatās, iet garām kā miets, nesveicinās, nav variantu. Varbūt Ainārs nevar pārdzīvot, ka metu tālāk? No sportiskā viedokļa raugoties, ir forši, ka grupā ir divi konkurenti, bet privātajā dzīvē... Tās pašas nometnes. Johaidī, esam taču kopā un varam divatā aiziet kaut kur padauzīties, tomēr nē, man viss ir jādara vienam pašam. Tāds viņam raksturs. Katram cilvēkam ir savs raksturs, arī man, taču ne līdz tādam līmenim,» piebilda 2004. gada Atēnu olimpisko spēļu vicečempions.

Kā ziņots, Vasiļevskis maija beigās Valmierā notikušajās olimpisko čempionu Jāņa Lūša un Ineses Jaunzemes kausu izcīņas sacensībās uzrādīja rezultātu 90,71 metrs, kas joprojām ir šīs sezonas labākais rezultāts pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu