Vasiļevskis, Urtāns un Ārents iegūst «Rīgas kausi 2011» galvenās balvas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/«Scanpix»

Ceturtdien «Daugavas» stadionā Rīgā notikušajās starptautiskajās vieglatlētikas sacensībās «Rīgas kausi 2011» pavisam četri Latvijas sportisti tika pie sacensību galvenajiem kausiem, liecina organizatoru informācija.

Kausu disciplīnas, kurās tiks sadalītas lielākās naudas balvas, sievietēm bija šķēpmešana un tāllēkšana, bet vīriešiem - šķēpmešana, tāllēkšana, lodes grūšana un kārtslēkšana.

Vīriešu konkurencē šķēpmešanas sacensībās, kuras skatītāji gaidīja visvairāk, uzvaru ar rezultātu 85,15 metri izcīnīja Latvijas rekordists Vadims Vasiļevskis. Otrajā vietā ierindojās turks Fatihs Avans, kurš šķēpu raidīja 84,69 metrus tālu, bet trešais ar rezultātu 79,96 metri palika Dmitrijs Tarabins no Krievijas.

Tikmēr olimpiskais vicečempions Ainārs Kovals ierindojās ceturtajā vietā (78,39 metri), bet pasaules junioru rekordists Zigismunds Sirmais ieņēma piekto vietu (78,13 metri).

Lodes grūšanas sacensībās vīriešiem ar rezultātu 20,33 metri uzvaru izcīnīja Māris Urtāns, bet kārtslēkšanas sektorā nepārspēts palika Mareks Ārents, kurš spēja pārvarēt 5,30 metru augstumā novietoto latiņu.

Savukārt tāllēkšanā vīriešiem uzvaras laurus plūca lietuvietis Darus Aučina (7,84 metri), bet otro un trešo vietu izcīnīja attiecīgi Jānis Leitis (7,80 metri) un Elvijs Misāns (7,73 metri).

Šķēpmešanas sacensībās sievietēm uzvaru izcīnīja Latvijas sportiste Līna Mūze, kura sasniedza jaunu Latvijas rekordu juniorēm (60,64 metri).

Tikmēr pēdējā disciplīnā, kurā tika sadalīta lielākā naudas balva - tāllēkšanā sievietēm - uzvaru izcīnīja krieviete Olga Balajeva, kura aizlēca 6,47 metrus tālu, bet otrajā vietā ierindojās Latvijas sportiste Lauma Grīva (6,42 metri).

100 metru sprintā vīriešiem uzvaru izcīnīja Misāns (10,37 sekundes), aiz sevis atstājot Ronaldu Arāju (10,42 sekundes). Savukārt sieviešu konkurencē ātrākā bija Jekaterina Čekele (11,98 sekundes).

200 metru distancē vīriešiem uzvaru izcīnīja baltkrievs Aleksandrs Liņņiks (21,07 sekundes), bet otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi Jānis Leitis (21,29 sekundes) un Arājs (21,41 sekunde). Savukārt sievietēm pirmo vietu izcīnīja Marlēna Reimane (24,73 sekundes), bet Čekele ieņēma otro pozīciju (25,09 sekundes).

800 metru distancē vīriešiem uzvaru izcīnīja Ukrainas sportists Oleksandrs Borisjuks, kurš finišēja pēc minūtes un 50,14 sekundēm, bet labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Kristaps Valters, kurš ieņēma piekto vietu (minūte un 52,04 sekundes). Savukārt sieviešu konkurencē uzvaru svinēja lietuviete Egle Balčunaite, kas finišēja pēc divām minūtēm un trīs sekundēm, bet trešo vietu izcīnīja Latvijas sportiste Poļina Jeļizarova (divas minūtes un 9,12 sekundes).

3000 metru skrējienā vīriešiem pirmais finišā līniju šķērsoja etiopietis Abera Čane Leno (astoņas minūtes un 13,66 sekundes), bet labākais no Latvijas sportistiem bija Konstantīns Savčuks, kurš izcīnīja trešo pozīciju (astoņas minūtes un 23,70 sekundes).

Desmit kilometru soļošanā vīriešiem uzvaru izcīnīja Arnis Rumbenieks, kurš distanci veica 42 minūtēs un 48,53 sekundēs, bet sieviešu konkurencē nepārspēta palika Anita Kažemāka (46 minūtes un 25,87 sekundes).

Savukārt augstlēkšanā vīriešiem uzvarēja lietuvietis Raivīds Stanis (2,22 metri), bet Normunds Pūpols izcīnīja trešo vietu (2,19 metri). Tikmēr sieviešu konkurencē uzvaru izcīnīja Natālija Čakova, kas pārvarēja 1,81 metra augstumā novietoto latiņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu