Vaškeviču nekavējoties hospitalizē «dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ» (159)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Atbilstoši Austrijas dežūrējošā tiesneša lēmumam un neatkarīga tiesas medicīnas eksperta slēdzienam, kas apstiprinājis līdzšinējo Vladimira Vaškeviča diagnozi, bijušais Muitas Kriminālpārvaldes direktors ir pārvietots uz citu slimnīcu, informē zvērināts advokāts Oskars Rode.

Piektdien, 21.februāra vakarā, Vaškevičs no slimnīcas, kur viņš ārstējās līdz šim, tika pārvietots uz citu slimnīcu. Tas noticis pamatojoties uz Eiropas orderi, kas Austrijā tika saņemts ceturtdien, 20.februārī, informē Rode.

«Neatkarīgs tiesas medicīnas eksperts novērtēja mana klienta veselības stāvokli. Medicīnas ekspertīzē apstiprināja tā atbilstību gan Latvijas, gan Austrijas mediķu diagnozēm un rekomendēja Vaškeviču nekavējoties hospitalizēt dzīvības un veselības apdraudējuma dēļ,» pastāstīja Rode.

Pašlaik tiekot gatavota šā tiesas lēmuma pārsūdzība, lai panāktu Vaškeviča iepriekšējā ārstēšanas režīma atjaunošanu. Sagaidāms, ka tiesas lēmums par turpmāko Vaškeviča atrašanās vietu tiks pieņemts šīs nedēļas laikā.

Advokāti gatavojot arī sūdzību Eiropas cilvēktiesību tiesā. Vaškeviča aizstāvis norādīja, ka šajā sūdzībā būs ietverta arī advokātu rīcībā esošā informācija, ka iepriekš Latvijas drošībsargājošās iestādes ir sniegušas nepatiesu informāciju Austrijas varas iestādēm, piedēvējot Vaškevičam smagākus apsūdzības pantus.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa pieprasījusi Austrijai izdot kukuļdošanā apsūdzēto bijušo Finanšu ministrijas (FM) ierēdni Vladimiru Vaškeviču, un vienlaikus Vaškevičs izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Komentāri (159)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu