Vatikāna avīzē jūsmo par jauno Džeimsa Bonda filmu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vatikāna laikrakstā otrdien publicēta jūsmīga atsauksme par jaunāko Džeimsa Bonda franšīzes daļu, kurai piešķirts maksimālais vērtējums - piecas zvaigznes.

Avīze «L'Osservatore Romano» nodēvējusi jauniznākušo filmu «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») par labāko no visām 23 līdz šim iznākušajām franšīzes daļām.

Pavisam otrdienas numurā publicēti pieci raksti par «Operāciju «Skyfall»». Vienā no tiem teikts, ka jaunajā filmā pasaulslavenais spiegs vairs nešķietot tik klišejisks, bet gan esot «cilvēcīgāks, aizkustināmāks, īsāk sakot - reālistiskāks».

Citos rakstos salīdzināti visi Džeimsa Bonda atveidotāji, paskaidrots, kāpēc rakstnieks Ians Flemings savu varoni nosauca tieši tā, kā arī analizēti līdz šim iznākušo daļu skaņu celiņi.

Raksti parāda, cik ļoti Vatikāna laikraksts mainījies kopš 2007.gada, kad par tā galveno redaktoru kļuva Džovanni Marija Vians. Ja agrāk kritiķi jokoja, ka avīzi varētu izmantot miegazāļu vietā, tad tagad tajā stāstīts par jaunākajiem notikumiem un tendencēm, kā arī baznīcas lietām.

Kopš Vians vada laikrakstu, tajā publicēts lielāks skaits sieviešu veidotu rakstu, kā arī nesen sākts ikmēneša izdevums, kurā lasāms tikai sieviešu rakstītais.

Otrdienas numurā slavēta aktrises Džūdijas Denčas atveidotā varone M, izlūkdienesta MI6 vadītāja. M parāda «tādas sievietes trauslumu, kas slēpjas aiz varenā MI6 aukstās maskas, padarot viņu valdzinošāku un mazāk atsvešinātu», teikts recenzijā.

Populārie mediji plaši atspoguļo «L'Osservatore Romano», kuros pausta katoļu baznīcas nostāja. Lai arī septiņās valodās izdotā Vatikāna laikraksta tirāža ir vien 15 tūkstoši eksemplāru, tā nosaukumu katru dienu interneta meklētājos ievada tūkstošiem reižu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu