Vecāki aizņemas naudu no bērnu krājkasītēm (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Trešdaļa britu vecāku ņem vai aizņemas naudu no bērnu krājkasītēm, lai apmaksātu rēķinus, vēsta laikraksts «Daily Telegraph».

30% vecāku, kuriem ir par 18 gadiem jaunāki bērni, atzinuši, ka paņēmuši vai aizņēmušies no savu bērnu krājkasītēm vai krājkontiem naudu, liecina «Moneysupermarket.com» veikts pētījums.

No vecākiem, kas revidē savu bērnu ietaupījumus, katrs astotais no bērniem aizņemas vismaz reizi nedēļā, vidēji ņemot 50 sterliņu mārciņas. Taču 16% atzinās, ka no bērniem ņēmuši vismaz 100 mārciņas.

Piektā daļa vecāku atzina, ka naudu ņem tādēļ, ka bērni ir pārāk mazi, lai pamanītu naudas zudumu.

Vienlaikus piektā daļa vecāku atzina, ka vēl nav atmaksājuši paņemto naudas summu, kaut arī vairums no viņiem apņēmušies atdot bērniem naudu.

Tikmēr 19% vecāku bērniem naudu atmaksājuši ar procentiem.

Vairāk nekā ceturtā daļa vecāku atzina, ka bērnu naudu izmantojuši, lai samaksātu rēķinus, taču 17% maksājuši par degvielu un 16% iepirkumiem.

Daļa aptaujāto vecāku atzina, ka naudu no bērniem aizņemas, lai izvairītos no kredītprocentiem bankās vai citiem aizdevējiem.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu