Vecāki nespēj izdomāt vārdu savam bērnam 16 mēnešus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas nodokļu aģentūra uzlikusi kādam pārim 6000 Zviedrijas kronu (440 latu) lielu naudas sodu par to, ka viņi 16 mēnešu laikā tā arī nav spējuši izdomāt savam dēlam vārdu, vēsta interneta izdevums «The Local».

Bērna tēvam ir jāsamaksā 4000 kronu, bet mātei - 2000.

Saskaņā ar Zviedrijas likumiem, vecāki drīkst domāt un izvēlēties sava bērna vārdu pirms tā reģistrēšanas trīs mēnešus. Kā norādīja aģentūra atsevišķi mātei un tēvam izsūtītajos brīdinājumos, katram bērnam trīs mēnešu laikā jādod viens vai vairāki vārdi.

«Ja bērna aizbildnis nereģistrē bērna vārdu noteiktajā laikā, aģentūra var atgādināt aizbildnim par šo pienākumu,» rakstīja aģentūra. «Ikviens, kas neievēro likumu, var tikt sodīts ar naudas sodu par vārda nepieteikšanu. Vārda reģistrācijas [dokumentu] jāparaksta bērna aizbildnim.«
Bezvārda bērns piedzimis 2009.gada martā. Vecāki vēl nav samaksājuši sodu un nav arī paskaidrojuši, kāpēc nav reģistrējuši vārdu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu