Vecāki var izvēlēties, kad bērns sāk skolas gaitas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Jautājums par skolas gaitu sākšanu no sešiem gadiem vēl nav izlemts,» portālam «Apollo» šodien, 8. oktobrī, teica Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres padomniece komunikācijas jautājumos.

«Apollo» jau ziņoja, ka pagaidām vēl nav zināms, vai tiešām no nākamā gada 1. septembra mācības skolā sāks arī sešus gadus vecie bērni. Premjerministrs Valdis Dombrovskis (JL) pēc tikšanas ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjiem žurnālistiem pavēstīja, ka likumprojekta par piecgadnieku un sešgadnieku apmācību virzība ir apturēta.

Agnese Korbe skaidro, ka Izglītības ministrijai bērnu apmācība no sešiem gadiem nav pašmērķis. Ministrija ir ieinteresēta, lai rezultāts apmierina visas puses.

Pašlaik notiek darbs saistībā ar mācību satura, metodikas un vadlīniju izstrādi, ar skolotāju tālākizglītību. Izmaiņas ir kopdarbs ar sākumskolas pedagogiem, praktiķiem, psihologiem, mācībspēkiem, augstskolu pasniedzējiem. Ja šo profesionāļu kopdarbā būs slēdziens, ka esam gatavi skolai no sešiem gadiem, tā arī būs. Ministrijas mērķis nav pavisam noteikti redzēt sešgadniekus kā pirmklasniekus no 2010. gada 1. septembra. Ministrija uzklausīs visus viedokļus un darīs to, kas labāks bērniem, bet vecāki vienmēr var izvēlēties vai skolēnu laist skolā no sešiem vai septiņiem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu