Vecāki vēlas tiesā apstrīdēt IZM lēmumu nepiešķirt jauniešu olimpiādes uzvarētājiem prēmijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/Leta

I pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs Austrijā trīs jaunie sportisti no Latvijas izcīnīja medaļas; pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ieskatiem prēmijas viņiem nepienākas, par ko jauno sportistu vecāki jau sūdzējušies valsts augstākajām amatpersonām un sola vērsties arī administratīvajā tiesā, - informē laikraksts «Diena».

Ministru kabineta (MK) noteikumos, kas apstiprināti šā gada 3.janvārī, ir uzskaitīti sacensību veidi, kuros sportistus var prēmēt par uzvarām. Šo sporta sacensību skaitā iekļautas arī olimpiskās spēles, un par tajās izcīnītu pirmo vietu var pienākties 100 000 latu. Pašlaik atšķiras viedokļi jautājumā par to, vai jauniešu olimpiskās spēles iekļaujas olimpisko spēļu definīcijā vai ne.
IZM uzskata, ka Jaunatnes olimpiskās spēles neesot minētas attiecīgajos MK noteikumos, tāpēc nekādas prēmijas sportistam nepienākas, taču sola tādas piešķirt nākotnē.

«Ņemot vērā, ka šādas spēles notiek pirmo reizi, ministrija kādā no nākamajām Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdēm rosinās diskusiju par pasaules jaunatnes olimpisko spēļu iekļaušanu to sporta sacensību sarakstā, kurās par sasniegumiem var tikt piešķirtas naudas balvas,» solās ministrijas pārstāvji.

Pasaules jauniešu ziemas olimpiskās spēles ir jauna tradīcija, kuru cenšas ieviest Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), lai veicinātu sporta popularitāti jauniešu vidū. Līdzīgi kā «lielo olimpiādi», tās ieplānots rīkot reizi četros gados atbilstoši vasaras un ziemas olimpisko spēļu cikliem. Šajās spēlēs piedalās sportisti vecumā no 15 līdz 18 gadiem.

I pasaules jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs piedalījās aptuveni 1000 atlētu, bet Latvija izcīnīja pilnu medaļu komplektu. Zeltu - Augusts Valdis Vasiļonoks hokejistu individuālo prasmju turnīrā, sudrabu - kamaniņu braucējs Riks Kristens Rozītis, bet bronzu – kamaniņu braucēja Ulla Zirne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu