Vecākiem jāizvērtē bērnu laišanu skolā aukstajā laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Aukstuma dēļ šonedēļ vecākiem ir rūpīgi jāizvērtē visi apstākļi, pirms savus bērnus sūtīt uz skolu.

Normatīvie akti nosaka, ka skolēni vecumā līdz 12 gadiem var neapmeklēt skolu, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 20 grādiem pēc Celsija skalas, bet skolēni vecumā no 13 gadiem uz skolu var neiet, ja gaisa temperatūra ir zemāka par mīnus 25 grādiem.

Kā informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā, visām skolām ir jābūt atvērtām un pedagogiem ir jānodarbina tie bērni, kuri ir ieradušies skolā. Skola var būt slēgta tikai tajos gadījumos, ja ir notikusi avārija un to nav iespējams apsildīt. Pagaidām IZM nav informācijas, ka sala dēļ būtu radušās problēmas kādā mācību iestādē.
Gadījumā, ja mācību stundas nenotiek, skolas direktoram ir jāizdod rīkojums par to, kad atstrādās tās mācību stundas, kuras nebūs notikušas sala dēļ.

Kā ziņots, pagājušajā naktī visaukstāk bijis Jelgavā - mīnus 27,1 grāds, līdz ar to aizvadīta šā gada ziemas visaukstākā nakts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija. Priekuļos naktī bijis mīnus 25,7 grādi, Zilānos - mīnus 24,8 grādi, bet Zosēnos gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 24,5 grādiem.

Kā prognozē sinoptiķi, arī turpmākā nedēļa gaidāma auksta un sausa un nakts stundās termometra stabiņš var noslīdēt vēl zemāk nekā pagājušajā naktī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu