Vecākiem, kas nemaksā alimentus, autovadītāja tiesības tomēr neatņems

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Saeimas deputāti noradīja «Par labu Latviju» (PLL) deputātu sagatavoto grozījumu Ceļu satiksmes likumā nodošanu komisijai.

Grozījums paredzēja papildināt transportlīdzekļu vadīšanas tiesību izmantošanas aizliegumu ar tiem auto vadītājiem, kas iekļauti Uzturlīdzekļu garantiju fonda iesniedzēju un parādnieku reģistrā kā...

Par likumprojekta nodošanu Saeimas komisijai nobalsoja 29, pret bija 18, atturējās 27 deputāti.

Šogad Uzturlīdzekļu garantiju fondā saņemti vairāk nekā 3000 iesniegumu ar lūgumu sākt uzturlīdzekļu izmaksu bērniem, kuriem viens no vecākiem izvairās no uzturlīdzekļu došanas. Latvijā patlaban nav pietiekami stingra regulējuma, lai mazinātu izvairīšanos no alimentu maksāšanas.

Šā gada augustā uzturlīdzekļi tika maksāti 22 457 bērniem, un fonda administrācijā mēneša beigās bija reģistrēti 21 977 uzturlīdzekļu parādnieki, kuri izvairās no uzturlīdzekļu došanas saviem bērniem. PLL uzskata, ka nav noteikts efektīvs mehānisms, kā piedzīt līdzekļus no uzturlīdzekļu parādniekiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu