Vecākiem, kas nogalināja savu dēlu, ir krimināla pagātne

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aizdomās par astoņus gadus vecā [s:42001] Rīgā aizturētie vecāki iepriekš bijuši tiesāti par slepkavību un smagiem miesas bojājumiem, šodien preses konferencē informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

[Papildināts viss teksts.]

Bērnu patēvs bija tiesāts par slepkavību, bet māte - par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Šajās lietās cietušie nav bijuši bērni.

Izsaukums uz kādu Rīgas centra dzīvokli saņemts no viena no pieciem pārējiem ģimenes bērniem. Kad dzīvoklī ieradušies tiesībsargi, tajā atradušies arī abi vecāki, kuri nav bijuši ne alkohola, ne narkotisko vielu reibumā.

«Dzērāju ģimene tā nebija,» sacīja Sozinovs, minot, ka patlaban tiek arī noskaidrots ģimenes ienākumu avots, jo oficiāli ne vienam, ne otram darba nav bijis.

Pārējie pieci ģimenē augošie bērni, no kuriem jaunākais ir dzimis 2011.gadā, bet vecākais 1996.gadā, nogādāti dažādās aprūpes iestādēs. Ar bērniem ir jāstrādā psihologiem un policijai, izmeklējot notikušo. Tāpat tiks mēģināts noskaidrot, vai arī pārējie bērni nav cietuši no vardarbības ģimenē. Līdz šim abi vecāki nebija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar bērnu audzināšanu. Sozinovs neatklāja, vai slepkavība notikusi pārējo piecu bērnu acu priekšā.

Abiem vecākiem ir sava versija par notikušo, taču Sozinovs to patlaban izmeklēšanas interesēs neatklāja.

Rīt, 10.augustā, tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Kā LETA jau ziņoja, trešdienas vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu pilsētas centra dzīvokli, kur viņiem nācies secināt, ka 2004.gadā dzimušais zēns, uz kura ķermeņa bijuši redzami miesas bojājumi, jau ir miris.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja abus vecākus - 1979.gadā dzimušu sievieti un 1973.gadā dzimušu vīrieti, kuri jau iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Par bērna nāvi policijā sākts kriminālprocess par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Kriminālprocesu izmeklē RRP Kriminālpolicijas pārvaldes Slepkavību atklāšanas nodaļa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu