Vecpuišu ballītes jociņi Tallinā izvēršas par starptautisku ķīlnieku krīzi (96)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Britu vecpuišu ballītes dalībnieku dzēruma jociņi Tallinā izvērtušies par starptautisku ķīlnieku krīzi, mobilizējot simtiem policistu Igaunijā un Lielbritānijā, vēsta Igaunijas telekanāls ETV.

Incidents norisinājās 30 stundu laikposmā martā Tallinā, kas ir populārs vecpuišu ballīšu galamērķis.

Vienā šādā braucienā 8.martā no Mančestras Tallinā ieradās aptuveni desmit briti vecumā no 25 līdz 38 gadiem, dodoties izbaudīt uzdzīvi Tallinas vecpilsētas bāros un striptīza klubos.

Viens no ballītes dalībniekiem sadzēries ātrāk par pārējiem, tāpēc ap plkst.23 viņa draugi ar taksometru nosūtījuši sareibušo biedru atpakaļ uz viesnīcu. Taču ap plkst.3 naktī, kad pēc uzdzīves viesnīcā atgriezās pārējie ballītes dalībnieki, atklājās, ka viņu drauga tur nav.

Sākotnēji viņiem neizdevās sazināties ar pazudušo draugu, bet nākamās dienas pēcpusdienā no viņa telefona pienāca virkne īsziņu ar dažādiem paziņojumiem, ka draugs ir nogalināts, ka viņš ir arestēts un, galu galā, ka viņš ir sagrābts par ķīlnieku, pieprasot 5000 eiro izpirkuma maksu.

9.marta vakarā britu tūristi vērsās Igaunijas policijā, kas sāka plašu operāciju, iesaistot izmeklētājus, pārrunu vedējus, Igaunijas Ārlietu ministriju, Lielbritānijas vēstniecību Igaunijā un Mančestras policiju.

Nākamo 30 stundu laikā likumsargi pārmeklēja neskaitāmas slimnīcas valstī, kā arī Tallinas bārus un piepilsētas.

Izmeklētāji arī noklausījās simtiem ierakstīto telefona sarunu ar zvaniem uz policijas telefona numuru, atrodot liktenīgajā naktī veiktus divus zvanus policijai, kur kāds bariņš vietējo iedzīvotāju ziņoja par pārdzērušos angliski runājošu ārzemnieku, kas nespēj nostāvēt kājās un mēģina atvērt automašīnas durvis. Policisti arī izsekoja telefona zvanu, kas bija veikts no kāda Igaunijā reģistrēta telefona numura uz pazudušā brita telefonu.

Policija jau gatavojās veikt ķīlnieka atbrīvošanas operāciju kādā mājoklī, kad atklājās patiesība.

Galu galā izrādījās, ka bariņš cienījamu igauņu uzņēmēju britu tūristu atraduši nemaņā guļam sniegā un aizveda viņu līdzi uz kādu dzīvokli, kur viņi turpināja uzdzīvot divas dienas.

Neapmierināts par savu draugu nemitīgo zvanīšanu, «pazudušais» brits ar jauniegūtajiem igauņu draugiem nolēma izjokot biedrus, nosūtot trauksmi sacēlušās īsziņas, kā arī uzņemot virkni inscenētu fotogrāfiju ar brita sagūstīšanu. Fotogrāfijas gan ballētājiem neizdevās nosūtīt, jo britu tūrista telefonam izlādējās baterija.

Pēc «atrašanās» britu tūrists atzina, ka viņš neko lāgā neatceras no divas dienas ilgās uzdzīves.

Kā norāda Igaunijas telekanāls ETV, Igaunijas likumdošana neļauj britu tūristam pieprasīt kompensēt apjomīgās policijas operācijas izdevumus, tādēļ to nāksies segt uz Igaunijas nodokļu maksātāju rēķina.

Lieta vēl joprojām tiek izskatīta, bet iesaistītās personas, visdrīzāk, varēs sodīt tikai par huligānismu, piemērojot sodu dažu simtu eiro apmērā.

Komentāri (96)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu