Vecrīgā stāstīs par vīriešu veselību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Vecrīgā notiks vīriešu veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākums «Atceries par savas veselības tehnisko apskati!», kura laikā vīrieši varēs iegūt informāciju un saņemt konsultācijas par biežākajām veselības problēmām, informē Rīgas dome.

Pasākums no plkst.9 līdz 18 norisināsies Vecrīgā, pie «Hotel de Rome», kur tiks novietota Rīgas domes Labklājības departamenta telts, un blakus tai rīdziniekiem būs iespēja uzdot jautājumus Labklājības departamenta Veselības pārvaldes speciālistiem, skaidrojot veselības veicināšanas un atkarību profilakses aktualitātes. Tepat varēs saņemt konsultācijas un ieteikumus vīriešu reproduktīvās veselības jomā pie Latvijas Urologu asociācijas speciālistiem, kā arī aplūkot milzīgu prostatas mulāžu.

Savukārt Rīgas Sirds veselības kabinetā Grēcinieku ielā 34 no plkst.14 līdz 18 bez maksas varēs noteikt holesterīna un cukura līmeni asinīs, saņemt konsultācijas par sirds veselības riska faktoriem un to novēršanas iespējām, būs iespējams izmērīt asinsspiedienu, noteikt ķermeņa masas indeksu. Uz pieņemšanu var ierasties arī sievietes.

Veicot Latvijas iedzīvotāju veselības ietekmējošo paraduma aptauju, konstatēts, ka 15-64 gadu vecuma grupā tikai 12% vīriešu neizmanto taukvielas sviestmaižu pagatavošanā, 67% vīriešu kafijai un 72% tējai pievieno vismaz vienu tējkaroti cukura, 81% vīriešu dienā apēd vairāk nekā vienu šķēli baltmaizes, tikai 21% vīriešu gatavam ēdienam nekad nepievieno sāli, 55% vīriešu izdzer vismaz vienu pudeli alus nedēļā, 24% vīriešu nedēļas laikā izdzer vairāk nekā piecas devas stipro alkoholisko dzērienu, 38% vīriešu lieto alkoholu vismaz reizi nedēļā.

Saskaņā ar aptaujas datiem paši vīrieši savu veselību vērtē kā labu, taču viņu paradumi norāda pretējo. Vīrieši biežāk iesaistās augsta riska aktivitātēs - nodarbojas ar ekstrēmajiem sporta veidiem, ātru braukšanu ar automašīnu, darbu augstumā, atkarības vielu lietošanu -, kā arī nelieto drošības līdzekļus - drošības jostas, pretapdegumu krēmus un citus. Tāpat vīrieši uzturā lieto neveselīgāku pārtiku un retāk apmeklē veselības aprūpes iestādes, lai meklētu palīdzību pie speciālista, tajā skaitā psihologa vai psihoterapeita.

Akciju «Atceries par savas veselības tehnisko apskati!» rīko Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar Latvijas Urologu asociāciju un Veselības ministriju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu