Vecrīgā uzbrūk automašīnai, kurā atrodas ministrs un vairākas politiķes (266)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kurafire, CC BY-NC 2.0

Valsts policija aizturējusi vairākus taksometru vadītājus par uzbrukumu konkurentu automašīnai ar iekšā sēdošo izglītības ministru Vjačeslavu Dombrovski (RP) un Saeimas deputātēm no Reformu partijas.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē aģentūra LETA noskaidroja, ka pagājušās sestdienas vakarā policija saņēma izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Notikuma vietā noskaidrojies, ka pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Šobrīd par huligānismu ir sākts kriminālprocess un ir aizturēti trīs taksometru vadītāji, taču vēl divi vadītāji tiek meklēti.

Pašlaik šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, kā arī atrastu pārējos divus taksometru vadītājus.

Cietušajā taksometrā atradās Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, kā arī Saeimas deputātes Inese Lībiņa-Egnere un Zanda Kalniņa-Lukaševica, aģentūrai LETA apstiprināja Siliņa.

Cietušā automašīna bijusi «Baltic Taxi», bet kādu pārvadātāju pārstāvējuši pārējie konfliktā iesaistītie taksometri, Siliņa nezināja teikt.

Siliņa pastāstīja, ka, lai nokļūtu galapunktā - turpat pilsētas centrā -, četrotne pie Rīgas domes «noķērusi» taksometru, kurš tajā brīdī izlaidis pasažierus. Taksometra vadītājs gan centies paskaidrot, ka viņš šajā vietā īsti nevarot uzņemt pasažierus, jo tas ir aizliegts. «Viņš sāka skaidrot, ka esot tādi taksistu noteikumi - nerakstītas vienošanās starp taksistiem un ir zināma bandītiska kārtība. Burtiski pie nākamā pagrieziena Kungu ielā mēs to piedzīvojām. Mums apkārt apstājās un nobloķēja ceļu vairāki tumšas krāsas un dažādu marku taksometri,» klāstīja Siliņa.

No tiem izkāpa agresīvi noskaņoti šoferi, kuri atnāca skaidroties ar «Baltic Taxi» šoferi. Tajā brīdī viens no Siliņas kolēģiem izkāpis un sācis ar mobilo tālruni fotografēt un piefiksēt automašīnu numurus, «jo sapratām, ka vajag kaut kā reaģēt».

Ieraugot, ka automašīnā atrodas vairāki pasažieri, agresīvie šoferi saminstinājušies, bet viens no viņiem acīmredzot sadūra riepu. «Tas notika ļoti ātri. Kad turpinājām intensīvi fotografēt, šoferi ātri sasēdās mašīnās un atļāva mums turpināt ceļu. Nokļuvuši galapunktā, sapratām, ka riepa ir caura un tika izsaukta policija, kurai jau esmu sniegusi savu liecību,» piebilda Siliņa.

Parlamentārā sekretāre, protams, bija dzirdējusi par taksometru firmu aso konkurenci galvaspilsētā, taču nevarējusi iedomāties, ka domstarpības tiek kārtotas šādā nekaunīgā veidā. Siliņa kā advokāte pirms 13 gadiem ir apkalpojusi taksometru pakalpojumu firmas un zina, ka kopš tā laika ir sakārtotas daudzas lietas, taču sestdienas gadījums apliecinot problēmu pastāvēšanu.

Ņemot vērā pagājušās sestdienas notikumu, Iekšlietu ministrija savas kompetences robežās plāno ar kolēģiem un citām iesaistītajām institūcijām strādāt pie likumdošanas izmaiņām, lai pilnveidotu taksometru pakalpojumu jomu. Šajā procesā būtu jāiesaista Rīgas dome, Valsts un pašvaldību policijas, Konkurences padome un Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrija, uzskata Siliņa.

«Mums ir plāns, lai uzlabotu situāciju ar taksometru pakalpojumu sniegšanu. Izskatās, ka pastāv nerakstīta tirgus sadale. Iespējams, ka jāiesaista Konkurences padome, jo šādas slēgtās tirgus sadales nav atļautas nevienā pakalpojumu sniegšanas jomā Latvijā. Pakalpojumu saņēmējam ir jābūt tiesīgam iesēsties tajā taksometrā, kurā viņš vēlas. Daudzi noteikti ir piedzīvojuši situācijas, kad uzrunātais taksometra vadītājs iesaka vērsties pie cita taksometra, jo viņš šobrīd nevarot klientus uzņemt. Acīmredzot ir jābūt kādam taksometra stāvēšanas laika limitam un jābūt pastiprinātai kontrolei pār tām firmām, kas slēdz aizliegtās vienošanās un pārkāpj licencēšanas noteikumus,» norādīja Siliņa.

Situācijas uzlabošanā noteikti vajadzētu iesaistīt Rīgas domi, kas izdod taksometru jomu reglamentējošos noteikumus un veic taksometru kontroli, uzskata Siliņa.

Jau ziņots, ka uzbrukumi «Baltic Taxi» automašīnām bijuši arī agrāk. 2009.gada rudenī notika vairāki uzbrukumi taksometru kompānijas «Baltic Taxi» automašīnām.

Septembra sākumā notika incidents, kura laikā konkurējošās firmas taksometru vadītāji - trīs vīrieši - uzbruka vienai sievietei, «Baltic Taxi» taksometra vadītājai, ielencot automašīnu, pārdurot riepu un sabojājot durvis.

Diennakti vēlāk notika vēl viens uzbrukums, kura laikā ļaundaris šāvis uz jaunās taksometru pakalpojumu kompānijas «Baltic Taxi» automašīnu.

Savukārt 14.novembrī notika kārtējais uzbrukums taksometru kompānijas «Baltic Taxi» automašīnai. Uzbrukuma laikā tika nobloķēta automašīna, ar speciāli sagatavotiem «durekļiem» tika sadurta automašīnas riepa un vadītajam nav ļauts izkāpt no automašīnas.

Komentāri (266)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu