Vecvagars kļuvis par jauno U-18 basketbola izlases galveno treneri (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Arnis Vecvagars kļuvis par jauno Latvijas U-18 puišu basketbola izlases galveno treneri, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Vecvagars divus gadus bijis valstsvienības galvenā trenera palīgs un strādājis ar biznesa augstskolas «Turība» komandu, bet šosezon viņš vada «LMT Basketbola akadēmijas» jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komandu, kas spēlē «Aldaris» Latvijas Basketbola līgā (LBL).

Šovasar Rīgā notikušajā Eiropas U-18 čempionātā Latvijas izlasi vadīja Nikolajs Mazurs, kura pārraudzībā komanda izcīnīja ceturto vietu.

Kopumā LBS valde četru jaunatnes izlašu galveno treneru amatos apstiprinājusi Treneru komisijas ieteiktos kandidātus. Meiteņu U-20 izlasi turpinās vadīt Aivars Vīnbergs, bet meiteņu U-16 izlasi - Ainārs Čukste. Savukārt puišu vienībās bez Vecvagara kandidatūras apstiprināšanas par jauno Latvijas U-16 puišu valstsvienības galveno treneris kļuvis Jānis Gailītis.

Vīnberga vadībā Latvijas komanda šovasar izcīnīja tiesības atgriezties Eiropas U-20 čempionāta A divīzijā. Desmit no Bulgārijā spēlējušajām 12 basketbolistēm U-20 turnīrā varēs spēlēt arī nākamgad. Tāpat pirms šīs sezonas vairākas U-20 izlases spēlētājas pievienojās Vīnberga trenētajai komandai RSU/«Merks», kas spēlē «Nordea» Basketbola līgā (NBL).

Čukstes vadībā U-16 meiteņu kadetu izlase vasarā izcīnīja septīto vietu Eiropas čempionātā, un sastāvā bija trīs spēlētājas, kuras U-16 čempionātā varēs spēlēt arī nākamvasar. Ar LBS atbalstu U-16 izlase sezonas laikā piedalās NBL čempionātā, pārbaudot kandidātes un iespēlējot komandas kodolu.

Tikmēr Gailītis divus gadus bijis U-16 un U-18 izlases galvenā trenera palīgs, kā arī ikdienā strādā ar 1998. gadā dzimušo puišu komandu.

Puišu U-20 un meiteņu U-18 izlasēm trenerus apstiprinās tuvākajā laikā.

Decembra pirmajā dienā Minhenē notiks Eiropas jaunatnes 2014. gada čempionātu apakšgrupu izloze. Piecos no sešiem turnīriem Latvija būs pārstāvēta A divīzijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu