«VEF Rīga» un Bertāns panākuši vienošanos - līgums uz trīs gadiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas čempionvienība basketbolā «VEF Rīga» uz trīs gadiem pagarinājusi līgumu ar Latvijas valstsvienības aizsargu Dairi Bertānu, tā portālu informēja kluba direktore Laila Spaliņa.

«Izvēlējos pagarināt sadarbību ar klubu, jo uzskatu, ka nākotnē tam ir iespējas uzvarēt lielas spēlēs un turnīrus. Ticu, ka tas ir izdarāms un tajā visā diezgan nozīmīga loma būtu arī man,» saka Bertāns.

«Paldies «VEF Rīga», kas novērtēja manu situāciju, dodot man iespēju, neskatoties uz to, ka esmu pēc traumas un atkopjos no tās. Jā, bija iespējas spēlēt ārzemēs, bet zinot ekonomisko situāciju citviet un to, cik grūti komandām ir ar naudām, «VEF Rīga» tādā ziņā ir drošs variants. Ar to viss ir kārtībā, kam klāt nāk iespēja cīnīties par lielām uzvarām,» uzsvēra basketbolists.

«VEF Rīga» sastāvam Dairis pievienojās 2010. gada augustā. Kopumā divu sezonu laikā Dairis piedalījies 114 oficiālajās «VEF Rīga» spēlēs, kas no pagājušās sezonas komandas sastāva ir ceturtais augstākais rādītājs. Savā pirmajā gadā basketbolists piedalījās 75 spēlēs, kas ir kluba rekords vienā sezonā nospēlētājos mačos. Pagājušajā sezonā Dairis paspēja iziet laukumā 39 spēlēs līdz marta beigās guva savainojumu.

Basketbolista aģents Artūrs Kalnītis: «Esam ļoti priecīgi, ka izdevās vienoties par jaunu līgumu ar «VEF Rīga». Liela daļa Latvijas basketbola sabiedrības gaidīja Daira pārcelšanos uz kādu ārvalstu klubu, bet, izanalizējot šī brīža situāciju tirgū, pieņēmām lēmumu turpināt sadarbību ar ambiciozo Rīgas klubu. Dairis ir ļoti apmierināts ar savu lomu komandā un turnīriem, kuros piedalās  «VEF Rīga». Jāatceras, ka Dairim ir tikai 22 gadi un viņš ir ļoti motivēts turpināt sasniegt augstus mērķus ar mūsu spēcīgāko pašmāju klubu. Lai gan interese no citām komandām arī bija liela un Dairim bija vairākas karjeras turpināšanas iespējas, tomēr mums nav nekādu šaubu, ka šī ir pareizā izvēle. Dairis ar nepacietību gaida jauno klubu sezonu, jo viņš tic savai komandai un zina, ka šajos gados viņus sagaida lielas uzvaras,» piebilda spēlētāja aģents.

ULEB Eirokausa izcīņā Dairis vidēji laukumā pavadītajās 29 minūtēs mačā guva 10 punktus, savāca 2,5 atlēkušās bumbas un atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles. VTB Vienotajā līgā 28,6 minūtēs vidēji spēlē 12,2 punkti, 2,6 rezultatīvas piespēles un 2,4 atlēkušās bumbas, savukārt Latvijas Basketbola līgā vidēji 23 laukumā pavadītajās minūtēs 11,1 punkts, 2,8 rezultatīvas piespēles un 2,4 atlēkušās bumbas.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu