Veiks abortu 11 gadu vecai rumānietei

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

11 gadu vecā Rumānijas iedzīvotāja, kas kļuva grūta pēc tam, kad viņu, kā uzskata, izvaroja pašas tēvocis, devusies uz Apvienoto Karalisti, lai tur veiktu abortu, kaut arī pēdējā brīdī tika saņemta atļauja veikt grūtniecības pārtraukšanas operāciju viņas dzimtenē.

«Meitene un viņas māte sestdien vakarā devušās uz Lielbritāniju,» pavēstīja viņu dzimtā ciema pašvaldības vadītājs Nekulai Nikoresku.

Rumānijas valdība piektdien deva atļauju veikt grūtniecības pārtraukšanas operāciju, kaut arī aborta veikšana 21. grūtniecības nedēļā šajā valstī ir aizliegta.

«Meitene un viņas vecāki tika informēti par lēmumu piektdien. Tomēr viņi rīkojās, kā bija nolemts iepriekš, — parakstīja dokumentus par grūtniecības pārtraukšanu Lielbritānijā,» sacīja Nikoresku.

Iepriekš Rumānijas ziemeļaustrumu pilsētas Jasi slimnīcas ētikas komisija nonāca pie slēdziena, ka meitenei nevar veikt abortu, jo valsts Kriminālkodekss noteic, ka grūtniecības pārtraukšana pēc 14. grūtniecības nedēļas ir atļaujama tikai tādos gadījumos, ja ir apdraudēta mātes dzīvība vai mazulim atklātas kādas anomālijas.

Meitenes vecāki par grūtniecību uzzināja pirms divām nedēļām, kad aizveda meitu pie ārsta sakarā ar viņas sūdzībām par vēdera sāpēm.

Policija par 11 gadu vecās meitenes izvarošanu meklē viņas 19 gadu veco tēvoci, kas pašlaik bēguļo.

Valdība arī atzina, ka nepieciešams pārskatīt abortu likumu, atļaujot izņēmumus grūtniecības izbeigšanai vēlākā stadijā.

Vienlaikus aptuveni 20 kristiešu grupas draudējušas iesūdzēt tiesā meiteni, viņas ģimeni un ārstus, kas veiks abortus. Dažas kristiešu grupas mudināja ģimeni paturēt bērnu, kā arī piedāvāja uzaudzināt bērnu kādā no baznīcas bērnunamiem. Savukārt Rumānijas Pareizticīgā baznīca paziņoja, ka lēmums par abortu jāpieņem ģimenei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu