Veismani nesatrauc, ka viņai ir lielāka alga nekā prezidentam un premjeram

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane norāda, ka viņas atalgojums kopš 2007. gada samazināts teju uz pusi, turklāt viņas amatā ir «lielākā profesionālā atbildība no visiem valsts sektorā strādājošajiem». Tādēļ viņa nesatraucas, ka viņas alga ir lielāka nekā Valsts prezidentam Valdim Zatleram un premjeram Valdim Dombrovskim (JL).

«Varbūt manu atalgojumu var līdzināt ar Ministru prezidenta atalgojumu, bet tā ir viņa politiskā izvēle šādu atalgojumu saņemt. Tajā pašā laikā mans atalgojums ir noteikts, pamatojoties uz vidējo atalgojumu gan biznesa sektorā, gan valsts pārvaldē. Mans atalgojums nav ne lielāks, ne mazāks, varbūt nedaudz mazāks nekā citiem valsts sekretāriem. Kas attiecas uz Valsts prezidentu, domāju, būtu korektāk, ja līdzinātu Valsts prezidenta atalgojumu ar viņa kancelejas vadītāja atalgojumu, kas ir daudz lielāks par manu atalgojumu,» intervijā laikrakstam «Diena» sacījusi Veismane.

Jautāta, vai nebūtu tomēr atalgojums jāsamazina, Valsts kancelejas vadītāja atbild: «Atalgojums kopš 2007. gada ir samazināts apmēram par 48%. Vai man būtu jāiet vēl tālāk?»

«Tāda profesionālā atbildība, kāda ir Valsts kancelejas direktoram, pašlaik valsts pārvaldē vairs nav nevienam, pat valsts sekretāram. Ja es gribētu ar kādu līdzināties, tad ar citiem valsts sekretāriem, un man negribētos saņemt mazāku algu. Tomēr ir taisnība, ka pašreizējā situācijā šīs algas var šķist nesamērīgas, tāpēc es būtu gatava piekrist vēl mazākai algai, ja līdzīgi tiktu samazinātas citu valsts sekretāru algas,» norādīja Valsts kancelejas vadītāja.

Veismanes atalgojums samazināts līdz 2240 latiem. Premjera alga ir 1908 lati, bet Valsts prezidenta — 2208 lati.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu