Vēja kūkas ar biezpiena krēma pildījumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Nepieciešams:

Mīklai:
glāze ūdens
100g sviesta
glāze miltu
4 olas
Pildījumam:
250 ml saldā krējuma
250 g biezpiena
cukurs
vanilīncukurs

Pagatavošana:

Ūdeni uzvāra, tajā liek sviestu, izkausē, pieliek šķipsniņu sāls. Katliņu noņem no uguns, ātri maisot iejauc miltus. Pēc pāris minūtēm vēl karstā mīklā pa vienai iemaisa olas. Kad mīkla samaisīta, ar konditorejas maisiņa palīdzību izspiež uz plāts nelielas kūciņas. Jāievēro palielāks attālums starp kūkām, jo cepoties tās «piepūšās».

Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem, pirms kūkas liek krāsnī, pēc 10 minūtēm temperatūru pazemina uz 180. Pirmās 10 minūtes nedrīkst vērt vaļā cepeškrāsni! Cep 20 minūtes. Gatavas kūkas izņem no krāsns, atdzesē.

Putukrējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek biezpienu, ja nepieciešams, pieliek vēl cukuru. Masu liek konditorejas maisiņā ar uzgali. Konditorejas uzgali iedur kūciņā no apakšas, un kūku piepilda ar krēmu. Var arī kūkai nogriezt virsiņu, piepildīt ar krēmu un nogriezto daļu uzlikt virsū kā vāciņu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu