Vēja kūkas (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: landotter, CC BY-NC 2.0

Nepieciešams:

mīklai:

  • glāze ūdens
  • 100g sviesta
  • glāze miltu
  • 4 mazas olas
  • šķipsniņa sāls

krēmam:

  • 250 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukurs
  • pūdercukurs

Pagatavošana:

Vārošā ūdenī izkausē sviestu, pieliek šķipsniņu sāls, nenoņemot no uguns iesijā miltus un aktīvi maisa, līdz masa ir viendabīga un vijīga. Masu atdzesē 7 minūtes, tad pa vienai piejauc olas.

Uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru veido kūkas. Mīklu var likt ar tējkarori, vai likt konditorejas maisiņā un izspiest caur konditorejas uzgali.

Vēja kūkas cep 180 grādu karstā cepeškrāsnī, svarīgi pirmās 15 minūtes cepeškrāsni neatvērt. Pēc 15 minūtēm temperatūru samazina uz 170 grādiem. Mazākas kūkas cep 30 minūtes, lielākas 40 minūtes.

Atdzisušām kūkām nogriež vāciņu, kūku pilda ar saputotu krējumu, kam pielikts cukurs un vaniļas cukurs, vāciņu uzliek uz krēma. Kūkas pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu