Vējonis: Ukrainā nekavējoties jāpārtrauc vardarbība un nedrīkst pieļaut jaunus cilvēku upurus (130)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis uzskata, ka situācijas saasināšanās Ukrainā ir satraucoša, un vienīgais krīzes risinājums šajā situācijā ir atgriešanās pie civilizēta dialoga. «Apollo» informēja Aizsardzības ministrijā.

«Ir nepieciešams tiesisks un demokrātisks pozīcijas un opozīcijas sarunu process. Vajadzības gadījumā jāpiesaista starptautisko starpnieku - Eiropas Savienības (ES), Eiropas drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) un Apvienoto Nāciju organizāciju (ANO) - atbalstu,» pauda Vējonis.

«Notikumu attīstība Kijevā ir satraucoša, un visām iesaistītajām pusēm ir nekavējoties jāpārtrauc vardarbība, nepieļaujot jaunus cilvēku upurus,» uzsver ministrs. «Šobrīd ir pēdējais brīdis atgriezties pie dialoga un nešķērsot līniju, pēc kuras atgriešanās pie miermīlīga sarunu procesa vairs nav iespējama.»

«Ir traģiski, ka sadursmju laikā ir cietuši un bojā gājuši cilvēki. Uzskatu, ka vainīgie jāsauc pie pilnas atbildības,» uzskata Vējonis.

Ukrainas situācija tiks pārrunāta arī ES aizsardzības ministru neformālajā sanāksmē, kas notiks 20.februāra Atēnās, kā arī 26.-27.februārī NATO un Ukrainas ministru tikšanās laikā.

Komentāri (130)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu