Vēl divus gadus būs jāiztiek ar astoņu latu bērnu pabalstu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 2015.gada ģimenes valsts pabalsts par katru nākamo bērnu varētu pieaugt, aģentūrai LETA pastāstīja Labklājības ministrijas (LM) Sociālās apdrošināšanas departamenta direktore Jana Muižniece.

LM sagatavotie priekšlikumi paredz, ka ģimenes valsts pabalstu 2013.gadā un 2014.gadā izmaksās pašreizējā apjomā - astoņus latus par katru bērnu vecumā no gada līdz 19 gadu vecumam.

Kā pastāstīja Muižniece, no 2015.gada 1.janvāra plānots atjaunot ģimenes valsts pabalsta apmēra diferenciāciju atkarībā no bērnu skaita ģimenē, piešķirot pabalstu Valsts sociālo pabalstu likuma 15.panta noteiktajā apmērā. Tādējādi pabalstu par pirmo bērnu ģimenē noteiktu Ministru kabinets, savukārt par otro bērnu ģimenē pabalsts būtu divas reizes lielāks nekā par pirmo bērnu, bet par trešo bērnu un nākamajiem bērniem trīs reizes lielāks.

Kā pastāstīja LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brīvmane, šī vēl ir tikai darba versija, tāpēc pašlaik plašāka redzējuma par priekšlikuma turpmāko attīstības gaitu vēl nav.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu