Vēl viens zaudējums spēles galotnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārbaudes spēlē, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, Latvijas sieviešu basketbola izlase šovakar Kauņā ar 62:64 piekāpās Lietuvas valstsvienībai.

Latvijas izlases rindās rezultatīvākā ar 15 punktiem bija Aija Putniņa, 11 punktus pievienoja Anda Eibele, bet pa astoņiem punktiem sakrāja Ieva Krastiņa un Kristīne Kārkliņa.  

Pirmo ceturtdaļu latvietes zaudēja ar 20:30, taču jau otrajā ceturtdaļā ļāva lietuvietēm gūt tikai sešus punktus (12:6). Otrajā puslaikā Latvijas izlase turpināja samazināt pārsvaru un uzvarētājas noskaidrojās tikai mača beigās.

Pateicoties vairākiem strīdīgiem tiesnešu lēmumiem, mājinieces spēja iegūt nelielu pārsvaru (62:59), bet 22,3 sekundes līdz mača beigām bumba bija latvietēm. 12,6 sekundes līdz finālsvilpei ar Lienes Jansones tālmetienu izdevās panākt neizšķirtu (62:62), bet pēc nesekmīga mājinieču uzbrukuma bumbu pie pretinieku groza ieguva Gintare Petronīte, 3,8 sekundes līdz cīņas beigām ar soda metieniem izraujot uzvaru.

Ceturtdien turpat Kauņā Latvijas basketbolistes mērosies spēkiem ar Spānijas valstsvienību, bet piektdien pretī stāsies Zviedrijas izlase. Šīs būs pēdējās pārbaudes spēles pirms kvalifikācijas turnīra, kas sāksies jau 12. jūnijā.

Šīs vasaras pārbaudes spēļu ciklu Latvijas izlase sāka Paņevežā, kad zaudēja Baltkrievijas izlasei (69:74) un uzvarēja Lietuvas komandu (77:74), bet nedēļu vēlāk vienīgajā pārbaudes mačā savā laukumā ar 74:79 tika zaudēts Lietuvai. Pēc tam Ungārijas pilsētā Šopronā Latvijas valstsvienība tikās ar Slovākiju un Ungāriju, piedzīvojot divas neveiksmes attiecīgi ar 62:68 un 56:59.

Latvijas izlase par divām ceļazīmēm uz finālturnīru cīnīsies ar Itāliju, Grieķiju, Somiju un Luksemburgu. Pirmo spēli latvietes aizvadīs 12. jūnijā, kad «Arēnā Rīga» uzņems Itālijas valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu