Vēlies kāpt pa karjeras kāpnēm? Nāc un iegūsti MBA grādu Rīgas Biznesa skolā!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RBS

Inga Zvaigzne, Rīgas Biznesa skolas (RBS) šā gada absolvente, MBA studijas sāka pirms diviem gadiem. «Strādājot par administratīvo direktori a/s «Diena», gribēju izmēģināt spēkus reālajā biznesa vidē. Tad radās ideja uztaisīt interneta grāmatveikalu, līdz ar to bija vajadzīgas papildu zināšanas,» stāsta Inga.

Taču studiju laikā dzīve mainījās par 180 grādiem, tagad atzīst Inga, kam MBA grāds nāca vienlaikus ar karjeras kāpumu — šogad viņa kļuva par TV3 un «StarFM» izpilddirektori. Darbā TV3 Inga pieteicās pēc sludinājuma. «Uzreiz sapratu, ka tas ir man.» Viņas pienākumos ir jaunu biznesa projektu attīstība, interneta un interaktivitātes lietu uzraudzība, kā arī administratīvie jautājumi. Strādājot pie jauniem projektiem, MBA grāds ir absolūti neaizvietojams, atzīst Inga.

«Ar draugiem diskutējām, vai ir vajadzīgs MBA, lai būtu veiksmīgs. Es uzskatu — kāpēc jāizgudro divritenis, ja tev iedod gatavas formulas, kā strādāt. Tas ļoti atvieglo ikdienas darbu un ļauj vairāk domāt par to, kā attīstīt biznesu pēc būtības. MBA iemāca skatīties plašāk — tu esi izstudējis pietiekami daudz biznesa situāciju, lai saprastu, ka jebkurā gadījumā pastāv dažādas alternatīvas, kā risināt lietas.»

«MBA dod instrumentus, lai kas, ļauj skaidri pateikt, ko tu gribi un sagaidi, un vari to prasīt arī no darbiniekiem. Ja pretī ir izglītots darbinieks, tas aiztaupa diskusijas un skaidrošanu.»

Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolas MBA programma ir vecākā un prestižākā biznesa vadības maģistra programma Latvijā. Skolu tās darbības 16 gados beiguši gandrīz 700 absolventi, kas ieņem vadošus amatus lielākajos Latvijas uzņēmumos vai sākuši un vada savu biznesu. RBS var apgūt «General MBA» programmu, «MBA Finance» un MBA IT specializācijas.

Kāpēc vērts iegūt MBA grādu Rīgas Biznesa skolā?

• RBS ir vienīgā augstskola Baltijas valstīs, kas piedāvā Ziemeļamerikas MBA standartiem atbilstošas mācību metodes — intensīva biznesa situāciju analīzes izmantošana, darbs grupās, aktīvas diskusijas. RBS ir pirmā biznesa skola Austrumeiropā, kas noslēgusi līgumu ar Hārvardas Biznesa skolas izdevniecību par īpašu pieeju tās mācību materiāliem.

• Mācību grafiks, ko iespējams savienot ar darbu.

• Pieredzējuši un profesionāli vietējie un ārvalstu pasniedzēji ar pieredzi starptautiskajā biznesā. Pasniedzēji regulāri piedalās mācībās un sadarbības projektos kā Eiropā, tā partneruniversitātēs ASV un Kanādā, kā arī programmās, ko rīko Hārvardas Biznesa skola.

• RBS stratēģiskās partneres ir Bufalo universitāte ASV un Otavas universitāte Kanādā.

• RBS ir saņēmusi Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas akreditāciju un starptautisko Centrālās un Austrumeiropas Menedžmenta attīstības asociācijas (CEEMAN) akreditāciju.

• Mācības Rīgas Biznesa skolā notiek angļu valodā — to kā būtisku faktoru savai izvēlei par labu studijām RBS atzinuši 86,9% absolventu un 94,4% studentu.

Prasības uzņemšanai:

o Bakalaura grāds*
o TOEFL tests — 26. jūlijs
o GMAT tests — 2. augusts
o Pieredze vadītāja darbā vēlama, bet ne obligāta

* Ja iepriekš neesat studējis augstāko matemātiku un statistiku, tas jāapgūst RBS Pre-MBA programmā.

http://www.rbs.lv/web.nsf

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu