«Vella kalpi» Kuldīgas Pilsētas dārzā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

30. jūnijā, plkst. 23:30 Kuldīgas brīvdabas kinoteātris «Goldingen Cinema» demonstrēs režisora Aleksandra Leimaņa 1970. gadā uzņemto muzikālo piedzīvojumu komēdiju «Vella kalpi», kas tiek uzskatīta par pirmo kostīmfilmu latviešu kinematogrāfā. 

Tās sižeta pamatā - viduslaiku Rīgai veltītie Rutku Tēva (īstajā vārdā - Arveda Mihelsona) vēsturiskie romāni. No šīs filmas nāk arī vēl joprojām populārā dziesma par trīs vīriem, «kas droši cīnījās, no Daugavas līdz Gaujai par viņiem brīnījās». Trīs braši latviešu puiši – Andris (Haralds Ritenbergs), Pēteris (Arturs Ēķis) un Ērmanis (Eduards Pāvuls) - taisnības, draudzības un mīlestības vārdā veic pilnīgi neiedomājamus, pārdrošus varoņdarbus. Par varoņdarbiem tie dēvējami tāpēc, ka pretinieku pusē ir spēks un arī vara... Drosmīgos puišus viņu gaitās pavada un stiprina trīs jaunavas - Ruta (Lolita Cauka), Anna (Olga Dreģe) un Lēne (Baiba Indriksone), kuras ir tikpat drosmīgas, gudras, jautras un asprātīgas. Nav tādu pretinieku, kas spētu stāvēt pret šiem sešiem - viņu kopīgajiem spēkiem un ar kopā liktajiem prātiem.

«Rīgas kinostudija»  Filmas garums: 1h 17 min

«Goldingen Cinema» darbojas Kuldīgas Pilsētas dārzā, sestdienu novakarēs no 28. aprīļa līdz 1. septembrim, kā arī piedāvā īpašas kinoprogrammas pilsētas pasākumos. Brīvdabas kino kuldīdzniekiem un pilsētas viesiem ir lieliska iespēja baudīt gan mākslas un animācijas filmas, gan dokumentālo kino un videomākslas projektus. Kinoteātris ierīkots, pateicoties Eiropas Savienības līdzfinansētajam projektam «Kuldīgas Pilsētas dārza kā pievilcīgas tūrisma teritorijas attīstība». 

Ieeja uz šo un citiem «Goldingen Cinema» kino seansiem bez maksas!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu