Velopolicija šogad vēl netiks veidota

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Diāna Lozko/LETA

Šogad velopolicija jeb velopatruļas vēl nav plānotas, bet policija par šo ideju sapņo.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava, par šādu patruļu ieviešanu varētu varbūt runāt nākamgad, bet ideja vēl esot pietiekami rūpīgi jāizanalizē un jāizvērtē. Tam arī nepieciešams finansējums, kura šāda mērķa īstenošanai pagaidām nav.

LETA jau ziņoja, ka par ieceri Rīgā izveidot policistu velopatruļu šā gada pavasarī pastāstīja VP priekšnieks ģenerālis Ints Ķuzis. Viņš uzsvēra, ka šādas patruļas ir daudzās Eiropas valstīs, bet pie mums joprojām tiek meklēta velosipēdistu vieta un loma. «Taču noteikti ir skaidrs, ka velosipēdistu kļūs aizvien vairāk,» piebilda Ķuzis.

Pēdējos divos gados Rīgā ir strauji pieaudzis to iedzīvotāju skaits, kas arvien biežāk pārvietojas ar velosipēdu.

Ķuzis pasākumā Rīgas domē iepriekš uzsvēra, ka jau vairākus gadus ielās un uz ceļiem var vērot velosipēdistu skaita pieaugumu, un būtiski ir arī tas, ka velosipēds sezonas garumā neiziet no aprites, proti, ar to brauc ne tikai pavasarī un vasarā, bet arī ziemā.

Šogad pirmajos četros mēnešos bojā gājuši pieci velosipēdisti. Velosipēdisti ir neaizsargāti satiksmes kustības dalībnieki, tādēļ policija cenšas būt klāt dažādos velo aktivitāšu pasākumus.

SIA «Ērenpreiss Original» veiktais pētījums liecina, ka 19% no Latvijas iedzīvotājiem, ja laika apstākļi ir piemēroti, pārvietojas ar velosipēdu katru dienu, bet 35% no 8 līdz 15 reizēm mēnesī. 36% respondenti atzīst, ka izmanto velosipēdu, lai pārvietotos no vienas vietas uz otru, 38% - lai izklaidētos un atpūstos, savukārt 25% - lai uzturētu sevi fiziskā formā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu