Ventspilī valdīs baltkrievu jautrība

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Uzreiz pēc vasaras saulgriežiem un Jāņu sagaidīšanas Ventspilī turpinās līksmība baltkrievu garā. No 1. līdz 3. jūlijam notiks 7. starptautiskais baltkrievu kultūras dienu festivāls «No Līgo līdz Kupalai».

Katru gadu festivāls notiek laika posmā starp latviešu Jāņiem un slāvu Kupalu. Kopš 2005. gada jūlija pirmajās brīvdienās Ventspilī jūtama baltkrievu jautrība – daudzkrāsaini tautas tērpi, skanošas mūzikas instrumentu melodijas, skanīgas dziesmas un dzīvespriecīgas dejas. Festivāla organizatori – Ventspils baltkrievu biedrība «Spadčina» – no paša sākuma par sava pasākuma galveno mērķi izvirzīja tautas diplomātijas principus: sniegt iespēju latviešiem iepazīt baltkrievu kultūru, tradīcijas, dzīves skatījumu, savukārt baltkrieviem – latviešu. Tieši tāpēc baltkrievu kultūras dienās vienmēr piedalās viesu kolektīvi no dažādiem Baltkrievijas apgabaliem. Agrāk Ventspilī jau viesojušies viesi no Mogiļevas un Vitebskas apgabala, Brestas un Minskas. Šogad «Spadčina» gaida viesus no Minskas un Gomeļas apgabala. 

Svētkos piedalīsies divi Minskas dzelzceļnieku kultūras un sporta nama kolektīvi – baltkrievu dziesmu ansamblis «Cerņica» un baltkrievu dziesmu bērnu ansamblis «Cerņička», Baltkrievijas valsts universitātes kultūras un mākslas folkloras ansamblis «Gramņici» un Moziras naftas pārstrādes rūpnīcas Kultūras nama tautasdziesmu ansamblis «Živica». Un, protams, baltkrievu korus papildinās arī Ventspils baltkrievu dziesmu ansambļa «Žuravinka» dziedātāju balsis.

Koncerti Ventspils laukumos notiks no piektdienas līdz svētdienai:

  • 1.jūlijā plkst. 19.00 Pārventas centrā notiks Baltkrievijas Republikas neatkarības gadadienai veltīts koncerts.
  • 2. jūlijā plkst. 12.00 uz skatuves Pārventas centrā notiks Baltkrievu kultūras dienu atklāšana.
    - Plkst. 19.00 Piejūras brīvdabas muzejā Kupalas svētki.
  • 3. jūlijā plkst. 13.00 Bērnu pilsētiņā uzstāsies viesu kolektīvi.
    - Plkst. 15.00 bērnu parkā «Fantāzija» uzstāsies viesu kolektīvi.
    - Plkst. 17.00 Pārventas centrā baltkrievu kultūras dienu noslēguma koncerts.

Īpašs notikums – Piejūras brīvdabas muzejā Kupalas svētki, kurus šogad ventspilniekiem rādīs un organizēs jauniešu folkloras ansamblis «Gramņici». Kolektīvs pēta un atdzīvina tautas tradīcijas un ir neskaitāmu starptautisko folkloras festivālu laureāts dažādās Eiropas valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu