«Ventspils» Aizkrauklē sagādā pirmo zaudējumu «VEF Rīga» (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bkventspils.lv

Otrajā šīs sezonas Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta duelī starp čempionvienību «VEF Rīga» un valsts vicečempioniem «Ventspils» komandu sestdien Aizkrauklē pārāki ar 86:79 (15:22, 25:10, 21:24, 25:23) bija «ventspilnieki», sagādājot rīdziniekiem pirmo zaudējumu šīs sezonas turnīrā.

Līdz ar to «ventspilnieki» kļuvuši par jaunajiem kopvērtējuma līderiem.

Pirmajā ceturtdaļā «VEF Rīga» iekrāja septiņu punktu pārsvaru, bet pēc otrās ceturtdaļas «Ventspils» atradās vadībā ar astoņiem punktiem. Trešās ceturtdaļas gaitā rīdzinieki atspēlēja trīs punktus, bet noslēdzošajā ceturtdaļā «Ventspils» pēc 6:0 izrāviena panāca 13 punktu pārsvaru un atlikušajā laikā handikapu pārliecinoši nosargāja.

Amerikānis Lorenco Viljamss «Ventspils» labā guva 18 punktus, bet 14 punktus iekrāja Sandis Valters. Tikmēr «VEF Rīga» labā 23 punktus guva Kristaps Janičenoks, bet 19 punkti amerikāņa Derika Niksa kontā.

«VEF Rīga» arī šosezon LBL mājas spēles neaizvada Rīgā, bet gan valsts reģionos.

Rīdzinieki līdz šim bija vienīgie, kas šīs sezonas LBL turnīrā cīnījās bez zaudējumiem, kamēr «Ventspils» kontā joprojām ir viens zaudējums, kas piedzīvots tieši pret «VEF Rīga». Turklāt pēdējos mačos ventspilnieki guvuši sešas uzvaras pēc kārtas.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē decembrī «VEF Rīga» uzvarēja viesos ar 62:61.

Citās sestdienas spēlēs «Jēkabpils» uzņem biznesa augstskolas «Turība» komandu, bet «Valmiera» savu skatītāju priekšā svarīgā cīņā par regulārā čempionāta trešo vietu uzņem «Liepāja»/«Triobet» komandu.

Svētdien LBL labākie pašmāju un ārvalstu spēlētāji Jēkabpilī tiksies līgas Zvaigžņu spēlē.

Čempionāta kopvērtējuma līdere ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir «Ventspils» komanda, bet otro vietu ar sešām uzvarām septiņās aizvadītajās spēlēs ieņem «VEF Rīga», kurai ar 17 uzvarām 24 cīņās seko «Valmiera». Tālāk ar 16 un 15 panākumiem attiecīgi 24 un 23 spēlēs seko «Jēkabpils» un «Liepāja»/«Triobet».

Sestajā vietā atrodas «Jūrmala»/«Fēnikss», kurai 24 mačos ir 14 panākumi, 12 uzvaras 25 spēlēs ir «Barons kvartāls» komandai, bet astoņnieku ar astoņām uzvarām 23 cīņās noslēdz «Latvijas Universitāte». Devītie ar deviņiem panākumiem 26 cīņās ir «Saldus», «Jelgava» seko ar astoņām uzvarām 24 spēlēs, bet biznesa augstskola «Turība» 24 mačos iekrājusi septiņas uzvaras.

Tikmēr «LMT Basketbola akadēmija» jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda cietusi neveiksmi visās 13 līdz šim aizvadītajās spēlēs, kas dod pēdējo, 12.vietu.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu