Ventspils Amatu mājas rudens abonementā – Skolas maize Kurzemē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

9.novembrī plkst.17.30 Amatu mājā, Skolas ielā 3, lektore- Ingrīda Štrumfa -  Skolas maize Ventspilī Kurzemes hercogistes un Kurzemes guberņas laikā.

Priekšpēdējā Rudens abonementa Vēstures otrdiena 9.novembrī plkst.17.30 notiks Ventspils muzeja Amatu mājā, kur īpaši piemērotajā senajā skolas ēkā Ventspils muzeja galvenā krājuma glabātāja Ingrīda Štrumfa  raksturos izglītības sistēmu pilsētās Kurzemes guberņas  laikā. Kā arī iepazīstinās interesentus ar to, kādi izglītības nosacījumi pastāvēja. Piemēram, izglītība šajos (tajos) laikos nebūt nebija obligāta, arī skolu pilsētā nebija pietiekami daudz, lai šādas prasības, ja tādas rastos, apmierinātu. Kurzemes guberņas laikos tā bija Krievijas Izglītības ministrija, kuras pārziņā atradās arī Ventspils skolas un, kā teju obligāta 19.gs. izglītības piedeva – vispārēja impērijas (arī tās tālāko stūru) pārkrievošana. 

Par Skolas ielā 3 pastāvējušo skolu un tās saikni ar Kurzemes hercogistes laiku, Ingrīda Štrumfa vēstīs, balstoties uz muzeja vēsturniekiem pieejamo materiālu un bagātīgajām ziņām par skolas celtniecību un tās iesvētīšanu, kas aprakstīta Ventspils rātes un tirgotāju ģildes 18.gs. protokolu grāmatā.

Ieeja Vēstures otrdienās ar Rudens abonementiem vai muzeja ieejas biļetēm- ieeja Amatu mājā – Ls0,30 un Ls0,60.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu