«Ventspils» garantē pirmo vietu LBL regulārajā čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Bkventspils.lv

 Valsts vicečempioni «Ventspils» «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā otrdien ar rezultātu 112:52 (33:11, 23:7, 27:20, 29:14) izbraukumā sagrāva «Jelgavas» komandu, garantējot pirmo vietu regulārās sezonas noslēgumā.

Šajā mačā rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 gūtajiem punktiem bija amerikānis Džerajs Grānts, ar 20 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām pievienojās Artjoms Butjankovs, bet 15 punktus iemeta Mārtiņš Laksa.

Savukārt rezultatīvākais jelgavniekiem ar 14 gūtajiem punktiem bija Lauris Mizis.

Kā ziņots, abu komandu pirmā apļa mačā gada nogalē «Ventspils» izcīnīja uzvaru savā laukumā ar 90:81.

Čempionāta kopvērtējuma tagad «Ventspils» kontā ir 19 uzvaras 21 spēlē un tā ir nepanākama konkurentēm. Otro vietu ar deviņām uzvarām 11 aizvadītajās spēlēs ieņem «VEF Rīga».

Trešo vietu ar 24 uzvarām 33 cīņās ieņem «Jēkabpils» komanda, kurai ar 23 panākumiem tikpat mačos seko «Valmiera». Piektie ar 23 uzvarām 34 cīņās ir «Liepāja»/«Triobet» basketbolisti, kuriem ar 21 panākumu 34 aizvadītajās spēlēs seko «Jūrmala»/«Fēnikss».

Tālāk vairs nelikvidējamā atstatumā ārpus «play-off» zonas 16 uzvaras 34 spēlēs izcīnījusi «Barons kvartāls» komanda, bet astoņnieku ar 13 uzvarām 35 cīņās noslēdz «Latvijas Universitāte». Pa 11 panākumiem 35 cīņās ieguvušas «Jelgavas» un «Saldus» komandas, bet biznesa augstskola «Turība» 34 mačos iekrājusi par vienu uzvaru mazāk.

Tikmēr «LMT Basketbola akadēmija» jeb Latvijas U-18 izlases bāzes komanda ar 21 zaudējumu 21 spēlē sacensības noslēgusi pēdējā, 12.vietā.

«VEF Rīga» LBL turnīrā ar desmit komandām šosezon spēlēs vien vienu apli izbraukumā, bet ar vicečempioniem «Ventspili» aizvadīs divas cīņas (kopā - 12 spēles). «Ventspils» ar visām komandām izspēlēs divus apļus (kopā - 22 spēles), Latvijas U-18 izlase ar visām komandām, izņemot «VEF Rīgu», izspēlēja divus apļus (kopā - 21 spēli). Savukārt pārējās deviņas komandas savā starpā spēlēs pa četrām reizēm (kopā - 37 spēles). Komandu vietas turnīra tabulā tiek noteiktas pēc izcīnīto uzvaru procenta.

Tikmēr izslēgšanas turnīrā saglabāsies pēdējo gadu ierastā sistēma, un tajā piedalīsies sešas komandas. Pirmās divas kārtas sērijas notiks līdz trim uzvarām, bet finālā komandas sacentīsies līdz četriem panākumiem.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā «VEF Rīga» uzvarēja «Ventspils» komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu