Ventspils gotiņa pēc ceļojuma pa 35 Baltijas pilsētām atgriežas mājās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Lai informētu iedzīvotājus un aicinātu uz pasaulē populārāko mākslas un mecenātisma projektu «Govju parāde Ventspils 2012», viena no gotiņām apceļoja Baltijas valstis un viesojās 35 pilsētās. Šo sestdien, 16.jūnijā, gotiņa atgriezās savās mājās Ventspilī, kur kopā ar vēl 23 citām Latvijas un ārvalstu mākslinieku apgleznotām gotiņām gaidīs pilsētas iezīvotājus un viesus «Govju parāde Ventspils 2012“ atklāšanā š.g. 30.jūnijā pl.12:00 Ventspils Ostas ielas promenādē.

Savās mājās Ventspilī gotiņa atgriezās «Piedzīvojumu parka pusmaratona» dienā, kuras laikā kopā ar pašiem mazākajiem sportistiem piedalījās bērnu skrējienā. Par «Govju parādes Ventspils 2012» gotiņas oficiālo nokļūšanu mājās parūpējās futbola kluba «Ventspils» futbolisti un kluba prezidents Guntis Blumbergs, kurš to nodeva Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga rokās.

twitter.com/@Gotina_brivsoli

Ceļojumā pa Baltiju bija devusies zaļā «Tautas govs», kuras veidošanā varēs piedalīties visi «Govju parādes Ventspils 2012» atklāšanas pasākuma dalībnieki. «Tautas govs» tapšanā varēs piedalīties ikviens, kurš par simbolisku samaksu iegādāsies ziedu uzlīmi un uzlīmēs to uz gotiņas. Katrs «Tautas govs» veidotājs saņems sertifikātu par dalību mākslas darba veidošanā.

«Govju parāde Ventspils 2012» atklāšanā 30.jūnijā «Tautas govij“ pievienosies vēl 23 gotiņas, ko apgleznojuši starptautiski atzīti Latvijas un ārvalstu mākslinieki: Aleksejs Naumovs, Gļebs Panteļejevs, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Jānis Mitrēvics, Helēna un Anna Heinrihsones, Elita Patmalniece, Andris Vītoliņš, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Aigars Bikše, Ginters Krumholcs, Leonards Laganovskis, Andris Prigičevs, Aivars Žukovskis, Mārīte Guščika kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, mākslinieku kopa «Serde LV», kā arī Ventspils mākslinieces Mārīte Kluša un Sarmīte Caune. Igaunijas māksliniekus «Govju parādē Ventspils 2012» pārstāvēs Merike Estna, Lietuvu – Robertas Antinis, bet Azerbaidžānu – Museibs Amirovs. Savu gotiņu apgleznos arī Ventspils bērni, Ventspils Augstskolas studenti, sportisti un citas sabiedrībā pazīstamas personī

Par starptautisko mākslas un mecenātisma projektu «CowParade»

Govju parāde ir vislielākais un veiksmīgākais publiskais mākslas pasākums pasaulē. Govju parādē izmanto stikla šķiedras gotiņas, kuras māksliniekiem ir iespēja brīvi un radoši izpausties, veidojot govju parādes eksponātus. Pēc tam, kad gotiņu eksponēšana ir noslēgusies, norisinās izsole, kurā ikviens, kurš to vēlas, var piedalīties, lai iegādātos kādu no apgleznotajām gotiņām. Izsolē iegūtie līdzekļi tiek novirzīti labdarībai.

Pirmā Govju parāde norisinājās Čikāgā 1999.gadā. Kopš tā laika Govju parāde ir notikusi vairāk nekā 75 pilsētās visā pasaulē: Ņujorkā (2000), Londonā (2002), Tokijā (2003, 2006 un 2009), Mehiko (2005), Buenosairesā (2006), Maskavā (2006), Parīzē (2006), Romā (2010) un daudzās citās metropolēs.

2012.gadā Govju parāde norisināsies Brazīlijā, Ziemeļkarolīnā (ASV), Tulūzā (Francija), Ziemeļīrijā un Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu