Ventspils lidostai par 90% samazina termināļa nomas maksu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

 Ventspils pilsētas dome nolēmusi atbalstīt SIA «Ventspils lidosta» lūgumu par 90% samazināt lidostas termināļa nomas maksu 2009.gadā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Ventspils lidosta 400 kvadrātmetru plašo lidostas termināļa ēku nomā no Ventspils pašvaldības iestādes «Komunālā pārvalde». Ja līdz šim lidosta «Komunālajai pārvaldei» mēnesī maksāja vienu latu par kvadrātmetru, turpmāk nomas maksa būs 10 santīmi par kvadrātmetru, aģentūrai  skaidroja «Komunālās pārvaldes» direktors Andris Kausenieks.

Būtiskus zaudējumus «Komunālā pārvalde» nomas maksas samazināšanas dēļ necietīšot. Kā paskaidroja Kausenieks, lidosta lūgusi samazināt nomas maksu, jo tās ieņēmumi šogad ir būtiski samazinājušies, - nav atjaunoti pagājušajā gadā pārtrauktie regulārie lidojumi uz Rīgu, daudz mazāk esot arī čarterreisu.

Ventspils lidostas darbība tika atjaunota 2000.gadā. Šajā laikā lidostas infrastruktūras attīstībā ar pašvaldības finansējumu ir atjaunota lidostas infrastruktūra, ko apliecina Civilās aviācijas aģentūras izsniegts lidlauka sertifikāts.

Tāpat ir nodrošināta arī valsts aviācijas atbalsta funkcija glābšanas un meklēšanas darbu nodrošināšanai Kurzemes un Baltijas jūras teritorijā. Ventspils lidostas pakalpojumu pieejamība ir devusi būtisku palīdzību cietušo glābšanā no kuģiem, kā arī ir bijusi par svarīgu glābšanas bāzi kuģu «Golden Sky», «Mona Lisa» un zvejas kuģa «Beverīna» jūras incidentos, informēja pašvaldībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu