Ventspils Pilsētas svētku pasākumus apmeklējuši ap 110 000 cilvēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspilī par godu pilsētas 721. jubilejai norisinājās Ventspils Pilsētas svētki, kas piedāvāja plašu pasākumu programmu ikvienam interesentam un bija labi apmeklēti – svētku organizētāji lēš, ka kopumā Ventspils Pilsētas svētkus apmeklējuši ap 110 000 cilvēku.

Visvairāk cilvēku Ostas ielas promenādē bija pulcējušies uz svētku muzikālo vakara programmu un svētku uguņošanu, kad cilvēki bija izkārtojušies visas promenādes garumā no Prāmju pasažieru termināļa līdz par «Govij – ceļotājai».

Pilsētnieku un viesu uzmanību svētkos izpelnījās jaunatklātā tēlnieka Gļeba Panteļejeva veidotā skulptūra «Staltbriežiem Kurzemē 100», kas uzstādīta Piedzīvojumu parkā slēpošanas kalna «Lemberga hūte» virsotnē. Kopumā visās trijās svētku dienās Piedzīvojumu parkā paviesojušies un dažādas piedāvātās atrakcijas izmantojuši 8000 cilvēki.

Nepaguris Pilsētas svētku dienās no agra rīta līdz vēlam vakaram pasažierus vizināja daudzu iemīļotais Mazbānītis – trīs dienu laikā iespēju pavizināties ar šo senatnīgo transporta līdzekli izmantojuši vairāk nekā 5000 cilvēku. Diemžēl bānīša vagonos vietu skaits ir ierobežots, tāpēc daļa braukt gribētāju svētkos pavizināties nepaspēja.

Plašu apmeklētāju pieplūdumu piedzīvoja arī Ventspils muzeja filiāles. Livonijas ordeņa pilī svētku dienās paviesojušies vairāk nekā 2500 cilvēku. Savukārt Piejūras brīvdabas muzeju svētku laikā apmeklējuši gandrīz 10 000 cilvēku.

Liels dalībnieku skaits piedalījās tradicionālajā svētku gājienā – šogad gājienā devās 124 dažādu iestāžu, uzņēmumu, biedrību un draugu un domubiedru kopu dalībnieki. Iecienīts bija Vecpilsētas literārais kvartāls, kuru apmeklēja ap 3000 cilvēku, kā arī spēkavīru sacensības, kurās noraudzījās ap 3000 cilvēku.

Iecienīta bijusi arī svētku balle Reņķa dārzā, ko pavisam apmeklējuši 3500 dažāda gadagājuma ventspilnieku un svētku viesu. Svētku atklāšanas koncertu un pilsētas domes balvu pasniegšanu Rātslaukumā apmeklējuši ap 2000 cilvēku, bet Pārventas bibliotēkā svētku brīvdienās paviesojušies 1000 cilvēki. 

Svētku apmeklētāji tāpat izrādījuši interesi par koncertiem teātra namā «Jūras vārti» – Daiņa Kalna piedāvāto operas «Jevgeņijs Oņegins  izrādi ar slaveno latviešu operdziedātāju Maiju Kovaļevsku galvenajā lomā noskatījās turpat 700 cilvēku, bet folkbaroka operas «Opera Ficta» izrādi noskatījušies 400 cilvēki. Ne mazāka interese bijusi par bērniem domātajiem pasākumiem Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā «Fantāzija» – abas bērnu pilsētiņas pasākumu laikā apmeklējuši ap 1000 cilvēku.

Plašs bijis arī tirgotāju pulks – uz Ventspils Pilsētas svētkiem šogad izsniegts rekordliels skaits tirdzniecības atļauju – 453, kas ir par 70 atļaujām vairāk nekā 2010.gadā.

Ventspils Pilsētas svētku neatņemama sastāvdaļa ir starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Šogad Ostas ielas promenādē kvadrāta formas ziedu paklājus, kuru devīzes bija dziesmu nosaukumi, veidoja 44 komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. 1. vieta pieaugušo grupā piešķirta Edgara Vronska kalēju studijas veidotajam paklājam ar devīzi «Hall of the Mountain King». Savukārt 2. vietu pieaugušo grupā izcīnījusi floristikas darbnīca «Ziedu dizains» ar paklāju, kura devīze bija «Caur sidraba birzi gāju», bet 3. vietu – Radošais klubs «Efeja» ar paklāju, kura devīze bija «Donna Inese». Jauniešu grupā par labāko atzīts komandas «Zūru pamatskolas jaunieši» paklājs «Mums tu esi visskaistākā tik un tā», bet skatītāju simpātijas nosvērušās par labu Lietuvas floristu veidotajam paklājam ar devīzi «Ulibka».

Ventspils ir godam aizvadījusi savu 721. dzimšanas dienu un aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesi savā nākamā gada kalendārā rezervēt laiku no 3. līdz 5.augustam Ventspils pilsētas 722. jubilejai veltīto Pilsētas svētku apmeklējumam!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu