Ventspils teātra namā «Jūras vārti» sākas jaunā sezona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Ar vairākiem pasākumiem septembra otrajā pusē Ventspils teātra namā «Jūras vārti» tiks atzīmēts jaunās sezonas sākums. Pagājušajā gadā pēc renovācijas no jauna durvis vērušais Ventspils teātra nams «Jūras vārti» savu otro sezonu uzsāka 22.septembrī ar Liepājas simfoniskā orķestra un čellistes Martas Sudrabas kopīgu koncertu.

Koncerts bija īpašs ar to, ka pirmo reizi akadēmiskās mūzikas koncerts «Jūras vārtos» izskanēja krietni uzlabotas akustikas apstākļos. Starpsezonā pēc Lielbritānijas akustikas ekspertu projekta tika izgatavoti īpaši akustiskie vairogi, kas teātra nama Lielo zāli turpmāk padarīs atbilstošu augstākās raudzes akustiskās mūzikas prasībām.

Jau  25. septembrī, Ventspilī atgriezīsies čella virtuozs Vensāns Kurtuā (Vincent Courtois), lai kopā ar kolēģiem trio «Amarco» sastāvā klausītājiem piedāvātu izsmalcinātu mūsdienu džeza priekšnesumu stīgu instrumentu izpildījumā.

Septembra beigās ar divām viesizrādēm vienā dienā teātra viesizrāžu sezonu Ventspilī aizsāks Valmieras Drāmas teātris. Vispirms, plkst. 13.00, uz izrādi «Emīls un Berlīnes zēni» aicināti mazākie ventspilnieki un viņu vecāki, taču vakarā, plkst. 19.00, uz «Jūras vārtu» skatuves tiks izrādīta pagājušogad gruzīnu režisora un dramaturga Otari Bagaturijas Valmierā uzvestā luga «Karalis Līrs nabagmājā».

Septembra otrajā pusē gaidāma arī pirmā rudens tikšanās ar mākslinieku – pēcpusdienas tēja ar Īru Rozentāli 16. septembrī plkst. 18.00. «Pēcpusdienas tēja ar mākslinieku» ir jaunums, kurš turpmāk aizstās ierastās «Brokastis ar mākslinieku», tādējādi izrādot pretimnākšanu tiem interesentiem, kuriem brīvdienu rītus iepriekš izbrīvēt nav izdevies, lai kā gribētos. Mēneša beigās, 30. septembrī, tiks atklāta fotogrāfa Valta Kleina personālizstāde «Patiesība un meli».

www.jurasvarti.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu