Vērienīgā <i>narkoballīte</i> Rīgā: aizturētie jaunieši ir no labām ģimenēm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien aizturētie jaunieši ir no labām ģimenēm un galvenajam vaininiekam var draudēt 10 gadu cietumsods, vēsta laikraksts «Diena».

Kā vēsta laikraksts, sestdienas pievakarē, ierodoties uz izsaukumu kādā Rīgas Lāčplēša ielas namā, policistiem pavēries iespaidīgs skats – pa dzīvokļa grīdu izbārstītas narkotikas un jaunieši, kuri cenšas turpināt ballīti, par spīti likumsargu klātbūtnei.

Krimināllikuma pants, pēc kura ierosināts kriminālprocess, galvenajiem vaininiekiem draud ar 10 gadiem aiz restēm, bet arī pārējie tusētāji vismaz bez administratīvā soda neiztiks.

Ballītē policija aiztur 13 jaunie&scaron;us; atrod lielu daudzumu narkotiku

Portāls «Apollo» jau ziņoja, ka sestdien neilgi pirms plkst.17 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu Lāčplēša ielas namu, kur vairāki jaunieši staigāja pa ēkas jumtu. Notikuma vietā policistiem radās aizdomas, ka jaunieši varētu būt lietojuši narkotikas, tādēļ informācija tika nodota Valsts policijai.

Rīgas policijas darbinieki aizdomās par narkotiku lietošanu aizturēja visus 13 ballītes dalībniekus - deviņus puišus un četras meitenes. Viena no aizturētajām bija vien 16 gadus veca, taču visi pārējie bija pilngadīgi.

Pie aizturētajiem atrastas narkotikas teju 1000 latu vērtībā.

Kā noskaidroja laikraksts «Diena», aizturēto jauniešu neadekvātā uzvedība izpaudusies nevis agresijā pret atbraukušajiem policistiem, bet gan tieši otrādi – radies iespaids, ka viņi reibuma dēļ nemaz nesaprot, ka ir iekļuvuši nepatikšanās, un, likumsargiem jau atrodoties dzīvoklī, turpinājuši ballēties.

Kāds jaunietis mēģinājis izkāpt pa logu, lai vēlreiz pastaigātos pa mājas jumtu, un arī tad, kad aizturētie jau vesti uz policijas iecirkni, viņu starpā vēl valdījusi liela jautrība.

Laikraksta «Diena» avots norādījis, ka jaunieši ir no labām ģimenēm un «uz aizstāvību advokāti jau stāv rindā».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu