Vērienīgs ugunsgrēks Amatas novadā: aizdedzies kokapstrādes cehs (37)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šorīt Amatas novadā Ģikšos aizdedzies kokapstrādes uzņēmuma cehs, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Uguns liesmas uzņēmuma cehu apņēmušas 800 kvadrātmetru platībā, liecina jaunākā informācija. Patlaban notikuma vietā strādā 20 ugunsdzēsēji, izbraukušas sešas automašīnas no vairākām pilsētām.

Ugunsgrēks izcēlies uzņēmumā SIA «Magam», noskaidroja LETA.

Kā pastāstīja «Magam» valdes priekšsēdētāja Margita Kārkliņa, liesmas patlaban ir lokalizētas, un glābēji vairs vien lej ūdeni uz sakarsušajiem materiāliem. Lai arī precīzu zaudējumu apmēru patlaban Kārkliņa vēl nevarēja nosaukt, viņa norādīja, ka tie būs patiešām lieli.

Ceha viena daļa palikusi liesmu neskarta, taču sadegusi galdniecības daļa un dēļu kalte, kuras iekārtas izmaksājot ļoti dārgi.

Pēc Kārkliņas teiktā, ceha darbību pie šī brīža apstākļiem noteikti nav iespējams turpināt un ir jāmeklē finanšu līdzekļi, lai iekārtas atjaunotu, taču uzņēmums paralēli nodarbojas arī ar mežizstrādi. Kārkliņa paskaidroja, ka uz vietas cehā strādājuši pieci darbinieki, kas palīdzēs savākt gruvešus.

Viņa uzsvēra, ka uzņēmums centīsies steidzināt ceha atjaunošanas darbus, lai darbinieki nebūtu jāatbrīvo.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus Kārkliņa patlaban atteicās minēt.

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju SIA «Magam» apgrozījums 2012.gadā bija 786 722 eiro (552 912 latu) salīdzinājumā ar 700 159 miljoniem eiro (492 075 latu) 2011.gadā.

Uzņēmums 2012.gadā strādājis ar 5083 eiro (3573 latu) zaudējumiem salīdzinājumā ar 14 416 eiro (10 132 lati) 2011.gadā.

Pagājušā gada finanšu rādītājus uzņēmums vēl nav publiskojis.

«Magam» reģistrēts 2005.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 5500 lati (7826 eiro) pamatkapitālu.

«Magam» vienīgā īpašniece un valdes priekšsēdētāja ir Kārkliņa.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu