Vērtēs skolu ēku siltināšanas darbus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS), Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Andris Ameriks (LPP/LC) pirmdien, 28.jūnijā, plkst.12 dosies novērtēt Rīgas Iļģuciema vidusskolas, Dzirciema ielā 109, ēkas siltināšanas darbu norisi. 

Kā ziņots, Vides ministrija organizē un nodrošina lielāko finansējuma daļu vairākiem ēku siltināšanas projektiem visā Latvijā, izmantojot Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta līdzekļus. 

Vienā no konkursiem pērnā gada nogalē Rīgas domei tikai piešķirti četri miljoni latu vairāk nekā 20 skolu ēkas siltināšanai. Projekta gaitā šogad Rīgā notiek vērienīgi skolu ēku siltināšanas darbi - tiek mainīti logi, siltinātas un krāsotas fasādes, kas gada aukstajos mēnešos izglītības iestādēm ļaus ievērojami ietaupīt uz siltumenerģijas patēriņu. 

«Šie energoefektivitātes projekti atrisina ne vien attiecīgo skolu siltuma saglabāšanas problēmas un ir vērsti uz CO2 samazināšanu un vides saglabāšanu, bet dod arī ļoti būtisku ieguldījumu būvniecības sektorā un tādējādi arī Latvijas ekonomikas atveseļošanā,» saka Vējonis. 

Visā Latvijā energoefektivitātes projektos jau tiek apgūti 26 miljoni latu, kas tiek izmantoti dažādu sabiedrisko ēku siltināšanai pašvaldībās. Šogad tiks noslēgti līgumi vēl vismaz par 25 miljoniem latu, lai varētu uzsākt un daudzviet šogad pat pabeigt siltināšanas projektus vēl citās pašvaldību ēkās, kā arī augstākās un profesionālas izglītības iestādēs. 

Ušakovs un Vējonis pirmdien plāno apmeklēt arī Imantas vidusskolu Kurzemes prospektā 158 un Rīgas Ostvalda vidusskolu Dammes ielā 20, kā arī pārrunāt turpmākās Vides ministrijas un Rīgas domes sadarbības iespējas dažādos citos videi draudzīgos projektos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu