Vērtēs studentu dzīves apstākļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitātes Preses centrs

Valdība šodien nolēma piešķirt 10 683 latus, lai arī Latvijā līdz pat 2015.gadam varētu veikt starptautisko pētījumu «Eurostudent», kura laikā tiek pētīti Eiropas studentu sociālie un ekonomiskie dzīves apstākļi.

Pētījuma rezultātus izmanto Eiropas un nacionālā līmeņa augstākās izglītības politikas veidotāji, pētnieki, augstskolu vadītāji un studenti.

Izglītības un zinātnes ministrija, pamatojot naudas nepieciešamību, pauž viedokli, ka, esot pētījumā iekļauto valstu vidū, tiek vairota Latvijas atpazīstamība Eiropas kopējā augstākās izglītības telpā, kā arī ir iespējams objektīvi novērtēt studējošo sociālos un ekonomiskos dzīves apstākļus Latvijā salīdzinājumā ar citām valstīm Eiropā. Latvija pētījumā piedalās trešo reizi.
Līdz šim ir veikti četri šādi salīdzinošie pētījumi, ar katru tā kārtu piesaistot arvien vairāk dalībvalstu. Pētījuma ceturtā kārta, kuras nobeiguma ziņojums nāca klajā 2011.gada rudenī, aptvēra 25 Boloņas procesa valstis.

Pētījuma piektā kārta sākas šogad un beigsies 2015.gadā. Šīs kārtas pētījuma veikšanai ir paredzēts līdzfinansējums no Eiropas Savienības (ES) Mūžizglītības programmas līdzekļiem.

No Latvijas dalības maksas 10 683 latiem Latvijas valsts finansējums ir 2671 lats, bet 8012 lati tiks segti no Eiropas Savienības (ES) Mūžizglītības programmas finansējuma un tiks atmaksāti valsts budžetā.

Latvijas nacionālā pētījuma veikšanai 2013.gadā nepieciešami 14 000 latu, kuru piešķiršanu plānots izskatīt Ministru kabinetā vienlaikus ar visu ministriju un citu centrālo valsts iestāžu vidēja termiņa budžeta prioritāšu pieteikumiem, sagatavojot likumprojektu par valsts budžetu kārtējam gadam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu