Veselīga dzīvesveida diena Mežaparkā 1. maijā – tiem, kuri vēlas sportot (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nāk vasara? Gribas pārmaiņas dzīvē? Parādījusies apņemšanās kļūt fiziski aktīvam un piekopt veselīgu dzīvesveidu? Vienīgi nav īsti skaidrs, kā sākt un ko uzsākt? Tad Veselīga dzīvesveida diena Mežaparkā 1 .maijā ir īstā vieta, ko apmeklēt!

  • Kas tas ir par pasākumu?

Veselīga dzīvesveida diena domāta visiem – gan tiem, kas jau sporto, gan tiem, kuri vēl tikai taisās to darīt, taču nezina, kā īsti to uzsākt un kurš sporta veids vislabāk ietu pie sirds. Tāpēc pasākuma laikā būs iespējams iepazīties ar visdažādākajām sportiskām un veselīgām aktivitātēm un personīgi izmēģināt tās praksē. Pie tam gan paraugdemonstrējumi, gan iespējas izmēģināt, gan profesionālu treneru padomi – viss būs bez maksas.

Veselīga dzīvesveida diena ir jauna Mežaparka tradīcija, kas norisinās jau trešo gadu. 2011. gadā pasākums pulcēja 18 tūkstošus interesentu, bet nākamajā gadā – jau 25 tūkstošus. Vēl vairāk apmeklētāju Mežaparkā ierodas varbūt vienīgi uz Dziesmu svētkiem. Novērots, ka daudzi Veselīga dzīvesveida dienas apmeklētāji, kuri iesākumā ieradušies tikai pavērot, kas te īsti notiek, drīz vien ieinteresējas, aizraujas un paši aktīvi iesaistās pasākuma notikumos.

Veselīga dzīvesveida diena pulcē daudzus sporta nozares profesionāļus, ekspertus un sportistus. Pasākuma laikā var iepazīties ne tikai ar sportošanas un aktīvās atpūtas iespējām. Ir arī labsajūtas procedūras, speciālistu konsultācijas un veselīgu produktu degustācija. Notiek izglītojošie semināri un apmācības, kas veltītas veselīga un aktīva dzīvesveida nozīmei ikviena cilvēka dzīvē.

«Sports ikvienu var padarīt laimīgāku» – tā skan pasākuma sauklis. Aktīvs un veselīgs dzīvesveids padara cilvēkus laimīgākus un enerģiskākus, ļauj tiem iepazīt pašam sevi un apzināt savas iespēju robežas. Sports veicina fizisko veselību, kura savukārt ietekmē sociālo, mentālo, emocionālo un garīgo labklājību. Bet tam savukārt ir sava ietekme arī uz materiālo labklājību.

  • Daži aktivitāšu piemēri

Šogad Veselīga dzīvesveida dienā tiek pārstāvēti gan tādi tradicionāli sporta veidi kā volejbols, basketbols, florbols un skriešana, gan arī mazliet neierastākas sportiskas un veselīgas aktivitātes. Kopumā šogad Veselīga dzīvesveida diena piedāvā vairāk nekā 40 aktivitātes, kurās varēs iesaistīties ikviens interesents. Zemāk minēti daži piemēri.

1. Velokross. Tā nav ne kalnu riteņbraukšana, ne arī šosejas riteņbraukšana. Tas ir vidusceļš. Sacensību distance parasti sastāv no daudziem īsiem apļiem (2,5-3,5 km), trasē iekļaujot asfaltu, meža takas, zāli, stāvus paugurus un šķēršļus. Ja jums patīk dubļi un putekļi, tad velokross ir domāts jums!

2. Lakross ir komandas sporta spēle, ko spēlē ar speciālām nūjām un bumbiņu. Spēles mērķis ir piespēlēt bumbiņu pa gaisu un raidīt to vārtos. Lakross ir Kanādas nacionālais sporta veids, kurš ir populārs arī citās angliski runājošās valstīs. Tas ir arī visstraujāk augošais sporta veids Eiropā.

3. TRX - funkcionālā treniņa piekares sistēma, kas ļauj veikt simtiem vingrojumu, izmantojot savu ķermeņa svaru. Tā attīsta lokanību, spēku un izturību, bet jo sevišķi - stabilitāti un dziļo muskulatūru.

4. Petanks - precizitātes, taktikas un stratēģijas spēle, ar kuru aizrāvušies vismaz 4 miljoni franču. Šo spēli plecu pie pleca var spēlēt vecvecāki, vecāki un bērni. Tā ir lēta, pieejama un interesanta ne tikai spēlētājiem, bet arī skatītājiem.

5. «Tautas atlētisms» - amatieru un spēka sporta vingrinājumu prezentācijas. Te var iepazīt un izmēģināt spēkavīru sportu, dekaliftingu, pauerliftingu, armrestlingu un atlētismu. Un piedevām saņemt arī bezmaksas konsultācijas no Latvijas sieviešu spēka sporta federācijas un sporta kluba «Georgs 5» pārstāvjiem.

6. Capoeira - Brazīlijas māksla, kas apvieno cīņas prasmi, deju, mūziku un filozofiju. Tā paver iespējas attīstīt savu fizisko formu un muzikalitāti. vienlaikus iepazīstinot arī ar Brazīlijas kultūru.

7. Spīdmintons - jauna alternatīva tenisam un badmintonam. To var spēlēt jebkur un jebkad, pat tumsā ar īpašiem nakts spīdekļiem. Divas raketes, spīders (speciālā spēles bumbiņa), un nekādu ierobežojumu!

8. Dažādas jogas nodarbības Lielās estrādes pirmā stāva zālē – gan tiem, kam jau ir jogas pieredze, gan tiem, kuri to vēl nekad nav darījuši. Tai skaitā arī «ofisa joga» īpaši tiem, kuri lielāko darba dienas laiku pavada sēdus, strādājot pie datora. Šos vingrinājumus var izpildīt turpat biroja krēslā. Ja var atrast laiku sociālajiem tīkliem, tad var atrast laiku arī «ofisa jogai»!

9. Kendo – tā ir japāņu zobenu cīņas māksla, kas vēsturiski veidojusies no tradicionālajiem samuraju zobenu cīņas tehnikas paņēmieniem. Kendo mērķis ir veidot stingru raksturu un pilnvērtīgu personību, norūdot cīnītāja garu un miesu. Bet «zobens» kendo pirmām kārtām tiek uztverts kā instruments, kas stiprina cilvēka garu.

10. Auras fotogrāfija – iespēja sevi ieraudzīt no cita redzes punkta. Šai stendā iespējams uzzināt, kā mazināt stresu, nogurumu un iegūt iekšējo harmoniju. Katru stundu diviem cilvēkiem būs iespēja veikt bezmaksas auras fotogrāfiju.

11. FITFITNESS - veselīga dzīvesveida studija sievietēm. Te var uzzināt par dažādām svara korekcijas un fitnesa treniņu programmām, saņemt profesionālu treneru un uztura speciālistu konsultācijas, kā arī veikt svara un ķermeņa mērījumus.

12. Indiāņu aktivitātes «Reāls piedzīvojums». Jautrās stafetes, milzu zirnekļa tīmekļa un «viltīgā striķu ceļa» pārvarēšana, indiāņu tomahauka un šķēpa mešana mērķī un cita veida jautrība. Iepriekšēja fiziska sagatavotība nav nepieciešama. Lielās balvas izcīņa 250 Ls vērtībā!

Vienlaikus ar Veselīga dzīvesveida dienu Mežaparkā norisinās arī Latvijā pirmais Sieviešu skrējiens, kuru rīko SIA «Sportland». Ikviena dāma tiek aicināta pievienoties veselīgam dzīvesveidam un sportiskām aktivitātēm, piedāvājot 3 distances 7 km garumā - jau populāro skriešanu un nūjošanu, kā arī jaunumu – iešanu. Daudzām sievietēm, tai skaitā pasākuma vēstnesēm – Annai Rozītei, Kristīnei Virsnītei un Dārtai Danevičai - skriešana no skolas laikiem saistās ar negatīvām atmiņām. Tāpēc Sieviešu skrējiena vēstneses centīsies šo mītu lauzt un parādīt, ka skriešana ir priekpilns process.

  • Dalībnieka karte – ne jau tāpat vien

«Mežaparka» informācijas teltī visas dienas garumā jūs gaidīs SIA «Rīgas meži» pārstāvji, kuri pastāstīs par pasākuma aktivitātēm un parādīs ceļu, kā līdz tām nokļūt. Pie viņiem varēsiet saņemt Veselīga dzīvesveida dienas brošūru un karti, kurā būs iezīmētas visas pasākuma aktivitātes.

«Mežaparka» teltī varēsiet saņemt speciālās dalībnieku kartes. Piedaloties kādā no Veselīga dzīvesveida dienas aktivitātēm, neaizmirstiet iedot aktivitātes organizatoriem savu karti, lai iespiestu tajā zīmogu. Kad tiks sakrāti 12 zīmogi, dalībnieka karte jāiemet loterijas kastē pie Galvenās skatuves.

Katru stundu (14.00, 15.00, 16.00 un 17.00) «Mežaparka» informācijas teltī notiks balvu izloze par individuālo dalību sporta aktivitātēs Aktīvākajiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja laimēt dāvanu kartes, sporta klubu abonementus un citas balviņas.

Īsi sakot, velc kājās sporta apavus – Mežaparks gaida!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu